Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Arbetsgivarguiden Arbetstid Tjänstemän med oreglerad arbetstid och undantag från arbetstidsavtalet

Tjänstemän med oreglerad arbetstid och undantag från arbetstidsavtalet

Det är relativt vanligt att tjänstemän i vissa funktioner har så kallad oreglerad arbetstid. Det innebär att tjänstemannen till stor del själv tar ansvar för och planerar sitt arbete och bestämmer över hur arbetstiden ska förläggas. För att räknas som oreglerad räcker det dock inte med att tjänstemannen är undantagen från rätten till särskild övertidskompensation. Kollektivavtalet undantar vissa arbetstagare från arbetstidsavtalet, och ger dessutom arbetsgivaren möjlighet att komma överens med en tjänsteman om oreglerad arbetstid under vissa förutsättningar.

Bli medlem i Teknikföretagen

Fri rådgivning i arbetsgivarfrågor

Oavsett om det gäller en enkel fråga i vardagen eller en komplicerad tvist står Teknikföretagen redo för att ge råd – med regional medlemsservice och telefonjour öppen dagligen. Du får helt enkelt stöd av Sveriges främsta experter på arbetsrätt.

Kostnadseffektiva pensions- och försäkringslösningar

Pension och försäkringar är avgörande för att locka och behålla kompetens. Våra kollektivavtalade lösningar är heltäckande och kostnadseffektiva.

Hjälp med snabb handläggning av arbetstillstånd

Kompetensförsörjning är ett växande problem för entreprenörer, och att anställa icke-EU-medborgare kan ta upp till ett år. Teknikföretagen kan ordna arbetstillstånd på tio dagar.

Hjälp med att driva viktiga näringspolitiska frågor

Vi bedriver påverkans- och opinionsarbete i Sverige och EU för att ta tillvara våra medlemmars intressen. Genom oss har du möjlighet att påverka beslut som du som enskilt företag i vanliga fall bara får ta konsekvenserna av.

Kontakta oss

Öppettider: 08.30-16.30