Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English
Arbetstillstånd

Teknikföretagen bistår medlemsföretag med ansökan om arbetstillstånd för s.k. tredjelandsmedborgare, dvs. individer som kommer från länder utanför EU/EES och Schweiz och som söker tillstånd för att arbeta i Sverige.

Medlemskap

Hjälp med ansökningar om arbetstillstånd

Teknikföretagen företräder kostnadsfritt vid ansökningar om arbetstillstånd. Med flera års praktisk erfarenhet av både ny- och förlängningsansökningar hjälper vi våra medlemsföretag att göra korrekta ansökningar och ger rådgivning om regelverket för arbetstillstånd.

Medlemsföretag i Teknikföretagen omfattas av kollektivavtal vilket innebär att de, vid en korrekt tillämpning av kollektivavtalet, uppfyller de viktigaste kraven på arbetstillstånd vad gäller bl.a. lägsta lönenivå och kollektivavtalade försäkringar.

Arbetstillståndsärenden är begränsade till hjälp kring ansökan om och förlängning av arbetstillstånd och rådgivning kring löne- och villkorsfrågor. Teknikföretagen bistår inte med rådgivning i skattefrågor och biträder inte heller individer i domstol, t.ex. i överklagandeärenden.

Mer information om arbetstillstånd finns tillgänglig för Teknikföretagens medlemmar i Arbetsgivarguiden.

Läs mer i Arbetsgivarguiden

Mer på Teknikföretagen /Att anställa utländsk medborgare/

Att anställa utländsk medborgare

Läs mer om arbetstillstånd

Mer på Teknikföretagen /Arbetstillstånd/

Arbetstillstånd