Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Teknikföretagen firar 125 år med kampanj: Vi skapar lösningarna

Teknikföretagen fyller 125 år. Under alla dessa år har teknikindustrin skapat lösningar som bidragit till ökad hållbarhet över hela världen. Under jubileumsåret lyfter vi fram flera av alla de hundratusentals människor som gör svensk teknikindustri framgångsrik.


Nyhet
04 feb. 2021
Sakområde:

Teknikföretagens 125-årsjubileum går under namnet ”Vi skapar lösningarna” och fokus ligger på hållbarhet.

– Teknisk innovation är och har genom tiden varit svaret på många av samhällets utmaningar. Under vårt jubileum har vi därför valt att fokusera på och lyfta de människor och företag som skapar lösningar med hållbarhet som bärande idé, berättar Klas Wåhlberg, vd på Teknikföretagen.

Idag lanseras den kampanjsida där människor i teknikindustrin berättar sina historier om innovationer, produkter, lösningar och företag. I många fall utgör dessa en del av landets stora export och har funnit sin väg eller är på väg ut i världen, och gör den bättre.

På kampanjsidan hittar du samtidigt artiklar som lär dig mer om teknikindustrins historia och vi intervjuar spännande människor som bjuder på sina spaningar in i framtiden.

En viktig del i jubileet är fem webbsändningar med regional prägel. Det för att lyfta medlemsföretagen som finns utspridda över hela landet. Varje sändning har ett eget tema inom hållbarhet.

125-år av teknisk utveckling hade inte varit möjlig utan generationer av drivna problemlösare. Därför har vi även samlat verktyg för lärare och pedagoger att använda i sin undervisning. Verktyg för att inspirera till en rolig och inkluderande teknik- och matematikundervisning.

Vill du läsa mer om hur Stefan Ytterborn och Cake vill sätta världens befolkning på elektriska motorcyklar? Hur hjälper Väderstad lantbrukare till varsamt jordbruk över hela världen? Alla historier, historien och all övrig information hittar du på teknikforetagen.se/vi-skapar-losningarna.

Mer på Teknikföretagen /Teknikföretagen 125 år/

Teknikföretagen 125 år - Vi skapar lösningarna


Senaste nyheterna från Teknikföretagen