Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Nyhet 06 maj 2021

Sökes: Sveriges mest jämställda företag

Industrins jämställdhetspris lyfter fram och belönar företag som arbetar långsiktigt och strategiskt med jämställdhet och åstadkommer mätbar förändring. Nu är det dags att nominera till 2021 års pris – är ditt företag nästa vinnare?

Camilla Frankelius (Sveriges Ingenjörer), Åsa Regnér (tidigare jämställdhetsminister), Lars Winter (Domsjö Fabriker - vinnare av Industrins jämställdhetspris 2018) och Karin Bolling-Ferrel (Teknikföretagen).
Camilla Frankelius (Sveriges Ingenjörer), Åsa Regnér (tidigare jämställdhetsminister), Lars Winter (Domsjö Fabriker - vinnare av Industrins jämställdhetspris 2018) och Karin Bolling-Ferrel (Teknikföretagen).

För att möjliggöra en industri i världsklass är ett målinriktat och strategiskt arbete med jämställdhet en viktig faktor. En industri där individens kompetens och prestationer tas till vara borgar för en konkurrenskraftig industri med tillväxt och innovativa miljöer.

Industrirådet delar ut Industrins jämställdhetspris för att öka medvetenheten om jämställdhet i industrin.

– Att arbeta strategiskt och målinriktat med jämställdhet är ett arbete som förtjänar att belönas och uppmärksammas, säger Teknikföretagens förhandlare och jurist Karin Bolling-Ferrel som är ordförande för Industrirådets jämställdhetsgrupp.

Med priset vill Industrirådet också sprida nya arbetssätt och goda exempel, som i sin tur kan inspirera fler företag i utvecklingen av jämställdhetsarbetet.

Priset delas ut till ett industriföretag för genomfört eller pågående jämställdhetsarbete. Tidigare vinnare inkluderar Höganäs (2019), Domsjö Fabriker (2018), Saab (2016), Coca-Cola Enterprise (2015), Boliden (2013) och Indexator (2012).

Industrirådet består av företrädare för svenska arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom industrin: Grafiska Företagens Förbund, Gröna arbetsgivare, Industriarbetsgivarna, IKEM, Jernkontoret, Livsmedelsföretagen, Skogsindustrierna, Svemin, Teknikföretagen, TEKO, Trä- och Möbelföretagen, GS-facket, IF Metall, Livsmedelsarbetareförbundet, Sveriges Ingenjörer och Unionen.

Vem som helst kan nominera ett företag verksamt inom industrin, men gör det senast den 10 juni 2021, och du gör det via Industrirådets webbplats.

Nominera

Mer på Internet https://www.industriradet.se/jamstalldhetspris/2021/

Nominera till Industrins jämställdhetspris