Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

Webinarium: Så kompetensutvecklar vi för teknikskiftet i industrin

Digitalisering, artificiell intelligens och elektrifiering innebär teknologiska paradigmskiften. Företagens överlevnad förutsätter att de hänger med i den snabba tekniska utvecklingen. Under ett webinarium den 2 oktober diskuterar vi hur vi kompetensutvecklar för teknikskiftet i industrin.


Nyhet
29 sep. 2020
Sakområde:
Redan innan Coronakrisen var behovet av kompetensutveckling av yrkesverksamma inom industrin både omfattande och brådskande, men kursutbudet från till exempel högskolorna var inte anpassat för yrkesverksamma och för många företag var det svårt att frigöra tid för utbildning när verksamheten gick för fullt.
 
– De omfattande teknikskiftena innebär stora förändringar i behovet av kompetens. För att Sverige ska fortsätta konkurrera med världsledande produkter och tjänster inom teknikområdet behöver det finnas goda möjligheter att bygga på och bygga om sin kompetens under hela yrkeslivet, säger Li Ljungberg, expert inom kompetensförsörjning på Teknikföretagen.
 
– Det är en avgörande fråga för att vi ska klara att nå till exempel klimatmålen. Digitaliseringen har mycket stor påverkan på kompetensbehoven men ger också stora möjligheter till vidareutbildning på nya sätt, därför tycker vi att det är ett tema som passar utmärkt att diskutera under Digital@idag, avslutar Li Ljungberg.
 

Webinariet anordnas 2/10 kl 13.00-13.45 och medverkar gör:

  • Fredrik Christensson (C), riksdagsledamot och utbildningspolitisk talesperson
  • Cecilia Hallengren Aronsson, HR-ansvarig R&D organisation/Group Trucks Technology AB Volvo
  • Linda Fransson, VD Gnosjö Automatsvarvning
  • Maria Rosendahl, enhetschef Kompetensförsörjning och digitalisering, Teknikföretagen