Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

Regionala seminarier med SÄPO för ökad kunskap om cybersäkerhet

I takt med att företagen digitaliseras ökar behovet av informationssäkerhet i allmänhet och cybersäkerhet i synnerhet växer. Därför anordnar Teknikföretagen regionala seminarier om de allt mer omfattande digitala attackerna.

Patrik Sandgren, ansvarig för digitaliseringsfrågor på Teknikföretagen. Patrik Sandgren, ansvarig för digitaliseringsfrågor på Teknikföretagen.

Nyhet
22 sep. 2020
Sakområde:

För att synliggör hotbilden och ge praktiska tips kring skyddsåtgärder anordnar Teknikföretagen och Säkerhets- och Försvarsföretagen (SOFF) regionala seminarier med medverkan från Säkerhetspolisen (SÄPO). Medverkar gör också regionala partners. 

– I samtal med Säkerhetspolisen (SÄPO) har det tydliggjorts att en allt större del av cyberattackerna kommer från främmande makter och att våra medlemsföretag, inte minst mindre företag och underleverantörer, är måltavlor. Vi såg därför behov av att öka medvetenheten om digital säkerhet och vad våra medlemmar kan göra för att öka skyddet, säger Patrik Sandgren, ansvarig för digitaliseringsfrågor på Teknikföretagen. 

I en undersökning som Teknikföretagen har genomfört bland medlemsföretagen framkommer det att nästan 50 procent har blivit utsatta för cyberattacker under de två senaste åren - med bland annat driftsavbrott och läckta affärshemligheter som följd. Var femte medlemsföretag bedömer också risken som hög att drabbas av cyberattacker med allvarliga konsekvenser under 2020.

– Seminarierna går ut på att ge bilden av vilka angriparna är, vad som driver dem och på vilket sätt angreppen sker. Det är påtagligt att frågan om cybersäkerhet berör alla våra medlemsföretag och att många funderar på vilka steg som bör tas, fortsätter Patrik Sandgren.

Seminarietillfällen

De fem viktigaste åtgärderna för ett bättre cyberskydd
  • Installera och uppdatera virusskydd och brandväggar
  • Kontrollera att utrustning är uppkopplad på ett säkert sätt
  • Lösenordsskydda, med starka lösenord, utrustning och information
  • Ta fram riktlinjer för företaget och personalen och förklara vikten av att de efterlevs
  • Identifiera företagskritisk information, var den lagras och gör regelbunden backup
Visa mer

 

Ladda ner

PDF 1,1 MB

Skydda din IT-miljö - En guide till medvetet säkerhetsarbete i mindre teknikföretag