Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Den 22 februari genomförs en omfattande uppdatering av teknikföretagen.se. Sidan kan därför tillfälligt ligga nere under delar av förmiddagen.

Nyhet 22 juni 2020

Industrin vill hjälpa samhället under krisen

Teknikföretagen har startat en grupp bestående av företag som vill ställa om och bidra med materialframställning, tjänster och kompetens. Dels för att klara det akuta läget men också för att på längre sikt säkra tillgången i samhället vid framtida kriser. I en intervju berättar gruppens ordförande Mikael Dahlgren, forskningschef för ABB i Sverige, mer.

Mikael Dahlgren, forskningschef för ABB i Sverige.
Mikael Dahlgren, forskningschef för ABB i Sverige.

Vad vill vi åstadkomma med gruppen?

Vi vill se hur vi från Teknikföretagen och industrin – både på kort och lång sikt – kan hjälpa till under pandemin och se till att svensk industri kommer på banan igen. Det primära målet är att hjälpa samhället under krisen.

Hur ser engagemanget ut från företagen?

Vi ser ett extremt stort intresse från företagen i Sverige viljan att hjälpa till. Det är väldigt glädjande att se att det finns ett sådant stort engagemang. 

Det är en fantastisk möjlighet för företagen att kunna hjälpa till under krisen, kanalisera resurserna och se till att vi verkligen gör nytta. 

Hur upplever du att dialogen med myndigheterna fungerar?

Jag tycker myndigheterna är väldigt öppna och positiva. Från deras sida ser vi ett stort behov att samverka med företagen.

En ännu större tydlighet från myndigheterna med vad man behöver hjälp med vore dock önskvärd. Så våra insatser från industrin verkligen gör skillnad. 

Vilka nyttor ser du av att vara medlem i gruppen?

Som medlem i gruppen får man en insikt vad som myndigheter och samhället i stort behöver.  Då kan man linjera upp sig och verkligen använda de resurser man har för att kunna göra skillnad under en sådan här pandemi. 

Vill du komma i kontakt med gruppen? Maila skyddsutrustning@teknikforetagen.se.

Läs mer

Mer på Teknikföretagen /Så ställer Teknikföretagens medlemmar om under krisen/

Så ställer Teknikföretagens medlemmar om under krisen