Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Den 22 februari genomförs en omfattande uppdatering av teknikföretagen.se. Sidan kan därför tillfälligt ligga nere under delar av förmiddagen.

Nyhet 19 mars 2020

Har ert företag drabbats av handelsstörningar inom EU under coronakrisen?

Den 16 mars presenterade EU-kommissionen riktlinjer till medlemsländerna för gränsförvaltningsåtgärder på grund av Coronakrisen. Syftet är att skydda medborgarnas hälsa, säkerställa rätt behandling av de människor som måste resa och se till att viktiga varor och tjänster förblir tillgängliga på den inre marknaden. Nu uppmanar Teknikföretagen att medlemsföretagen ska rapportera in nyuppkomna handelshinder inom EU på grund av dessa åtgärder.

I rådande läge är det viktigare än någonsin att rörelsefriheten för varor inom EU upprätthålls. Teknikföretagen vill därför uppmana våra medlemmar att så snart som möjligt rapportera alla eventuellt tillkommande nationella åtgärder som hindrar det fria varuflödet inom EU med hänvisning till Coronaviruset (Covid-19) till oss. Detta för att vi så snart som möjligt kan påtala dessa i vår dialog med regeringen och svenska myndigheter för att förhindra att rörligheten för varor och personer på den inre marknaden försvåras utan laglig grund.

Läs pressmeddelandet från EU-kommissionen här och riktlinjerna för gränsförvaltningsåtgärder kan du läsa här.

Har ert företag upplevt ett sådant handelshinder ber vi dig kontakta oss med en kort beskrivning av problemet. Se kontaktuppgifter nedan.