Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

ESBE prisas för sina exportframgångar

Utmärkelsen Export Hermes 2020 går till teknikföretaget ESBE AB. Priset har sedan 1981 delats ut till svenska företag som genomfört exceptionella exportframgångar.

Jennie Cato, enhetschef handel och hållbarhet på Teknikföretagen, och Peter Cerny, vd och koncernchef för ESBE AB. Jennie Cato, enhetschef handel och hållbarhet på Teknikföretagen, och Peter Cerny, vd och koncernchef för ESBE AB.

Nyhet
08 okt. 2020
Sakområde:

Årets vinnare av Export Hermes är ESBE AB. Företaget är ett världsledande exportföretag inom ventiler och ställdon, och är medlem i Teknikföretagen.

– Vi är mycket glada och hedrade! Det känns jätteroligt att få ta emot detta pris, det är ett lagarbete att arbeta på ESBE och utmärkelsen hade inte varit möjlig utan alla våra medarbetares bidrag i stort och smått, säger Peter Cerny, vd och koncernchef för ESBE AB.

Priset delas ut till ett företag som har en stabil och växande export till många länder baserad på genomtänkt marknadsföring och en god lönsamhet.

– I grund och botten så har vi väldigt bra innovativa och högkvalitativa produkter som står sig bra i den internationella konkurrensen. Internt brukar vi säga att vi alltid ska sträva mot att göra saker bättre. Detta innebär att vi alltid vinnlägger oss om att ligga i framkant när det gäller forskning och produktutveckling men det betyder också att vi har ett ständigt pågående arbete med att förbättra kvalitet, produktionskapacitet, leveransprecision och vårt helhetsutbud, säger Peter Cenry och fortsätter:

– Vi har genom åren etablerat oss på nyckelmarknaderna med egna dotterbolag för att komma närmare våra kunder. Vårt ursprung är en del i våra framgångar och det är inte utan stolthet vi kan stoltsera med 114 års Made in Sweden by ESBE.

Motivering till utmärkelsen Export Hermes

"ESBE AB har genom att blanda strategisk kyla och humanistisk värme utvecklats till ett världsledande exportföretag inom ventiler och ställdon som ger fastighetsägare stora besparingar och gör miljön till långsiktig vinnare."

 

Det är stiftelsen Fonden för Exportutveckling som delar ut utmärkelsen och Jennie Cato som till vardags arbetar på Teknikföretagen sitter i Utrikeshandelsföreningens styrelse som utser två av ledamöterna i fonden. Utrikeshandelsföreningen är även en av stiftare till fonden.

– Jag är stolt att 2020 års Export Hermes tilldelas medlemsföretaget ESBE AB. Företagets produktutveckling och tillverkning finns i Sverige, men deras produkter säljs i hela Europa. Hela deras affärsidé bygger på att hjälpa deras kunder att ge fastighetsägare i Europa marknadens mest resursbesparande produkter och lösningar för värme- och kylreglering i vätskeburna system. Deras arbete har verkligen åstadkommit exportframgångar, säger Jennie Cato och avslutar:

– Internationell handel har en avgörande betydelse för svenska teknikföretag och Sverige i stort då det skapar jobb och välfärd. Ett väl utvecklat exportfrämjandesystem och ökad frihandel är därför viktigt för att underlätta och öka svensk export.

Gruppbild-webb.jpg

Efter prisutdelningen av Export Hermes 2020 besökte ESBE AB Teknikföretagen. Här på bilden: Anders Lundwall (Stiftelsen Fonden för Exportutveckling), Jennie Cato (Teknikföretagen), Henrik Bäckman (ESBE AB), Peter Cerny (ESBE AB), Stefan Johansson (ESBE AB), Jörgen Thelin (ESBE AB) och Klas Wåhlberg (Teknikföretagen).

 

Mer på Internet https://www.esbe.eu/se/sv-se/om-esbe

Läs mer om ESBE AB

Mer på Teknikföretagen /Handel & exportfrämjande/

Läs mer om Teknikföretagens arbete med handel och exportfrämjande