Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

Digital@idag: Teknikföretagen sätter ljus på cyberbrottslingarnas metoder

Den 2:a oktober 2020 arrangerar Forum för Omställning temadagen Digital@idag där olika aktörer anordnar aktiviteter runt om i landet för att lyfta digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Teknikföretagen är medarrangör till Digital@idag och vill under dagen uppmärksamma behovet av ökat medvetenhet om den mänskliga faktorn och det växande cyberhotet mot företag.


Nyhet
01 okt. 2020
Sakområde:

Digitaliseringen av Sverige har accelererat under coronapandemin genom distansarbete och samarbetsplattformar. Dessvärre har ökad användningen också följts av en lavinartad uppgång i cyberattacker från såväl kriminella element som främmande stater.

– Digitalisering är nödvändig men måste följas av en ökad kunskap om de risker och sårbarheter som skapas när produkter och processer kopplas upp. Det krävs ökad kunskap om risker som finns och förståelse att det inte räcker med tekniska system. Ytterst måste cybersäkerhet vara lika självklart som basal handhygien, något nödvändigt och grundläggande, säger Patrik Sandgren, ansvarig för digitalisering vid Teknikföretagen.

I syfte att uppmärksamma hur företag drabbas av attacker och hur ett säkerhetsmedvetande kan bidra till att undvika incidenter har Teknikföretagen valt att arrangera ett publikt webbinarium. Fokus för webbinariumet är den mänskliga faktorn och det växande cyberhotet mot företag som uppkommit genom bland annat sociala medier.

– Ämnet är komplext. Vi har därför valt att bjuda in Johan Wiktorin från INTIL GROUP. Wiktorin är en av Sveriges mest framstående säkerhetsexperter och har en unik insyn i hur påverkansoperationer bedrivs i Sverige och utomlands. Vår förhoppning är att genom ökad kunskap om hur antagonisterna jobbar så blir det lättare för våra medlemsföretag av undvika de fällor som finns, säger Patrik Sandgren.

När?

2 oktober, klockan 10.00-12.00

Mer på Internet https://digitalidag.org/event_2020/den-manskliga-faktorn-och-det-vaxande-cyberhotet-mot-foretag-digitalt-seminarie/

Läs mer om Teknikföretagens webbinarium här

Mer på Teknikföretagen /Digitalisering & cybersäkerhet/

Läs mer om Teknikföretagens arbete med cybersäkerhet här


I samband med Digital@idag anordnar Teknikföretagen också webbinariet Tillbaka till skolbänken – så kompetensutvecklar vi för teknikskiftet i industrin.

Vid frågor, kontakta