Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English
Träffa våra medarbetare

Kent Berglund - regionchef region norr

Kent Berglund ser ständigt möjligheter i stället för problem. Han älskar att lösa tvister och känner sig uppskattad av medlemsföretagen. Chansen att utvecklas beskriver han som fantastisk. Han har tidigare arbetat som rådgivare i Region Norr, numera är han chef för regionen.

Gillar du ditt jobb?

Jag trivs otroligt bra på Teknikföretagen och har aldrig varit på något bättre ställe. Mellan 2002 till 2016 arbetade jag som rådgivare i Region Norr, och nu är jag chef för regionen. Chansen till att utvecklas här är fantastisk. Att jag fått möjligheten att träda in i rollen som regionchef känns spännande och ger mig nya möjligheter och utmaningar vilket känns än mer stimulerande. Det var en liten dröm att få jobba med det jag gör.

Tidigare har jag arbetat som bland annat tekniker, personalchef, platschef och konsult på olika företag. Det ger en bra bakgrund när jag har kontakt med olika företag. Jag har fått läsa på en del om lagar och kollektivavtal men tycker att det är väldigt intressant. Ofta kliver jag in i jobbiga situationer där jag är efterlängtad. Medlemsföretaget vill ha vår stöttning och hjälp för att lösa de problem som har uppstått. Tvistelösning är verkligen roligt! Min inställning är att alla problem går att lösa.

”Organisationen präglas av en otrolig öppenhet”

kent-berglund-miniatyr.jpg

Hur är möjligheterna att utvecklas?

För egen del har jag främst utvecklats genom kontakterna med förhandlingsavdelningen i Stockholm. Genom att delta i centrala förhandlingar, olika arbetsgrupper och hålla kurser tillsammans med kollegorna, lär jag mig också otroligt mycket. Dessutom har vi antagligen Sveriges mest kompetenta chefsjurister.

Vilken är din roll som chef?

Teknikföretagen är en organisation där alla medarbetare är sakkunniga inom sina egna områden och har ganska stor frihet under ansvar. Min roll som chef blir därför främst att agera som coach till kollegorna.

Har Teknikföretagen förändrats under din tid här?

När jag började, 2002, var det mer fyrkantigt och strikt. Det var inte lika öppet mellan dem som satt på huvudkontoret och oss som jobbar ute i landet. Teknikföretagen har genomgått en stor förändring under den tid jag har varit här. Det går alltid att ringa kollegor och hela organisationen präglas av en otrolig öppenhet.

Hur rensar du huvudet från jobb?

Mitt stora fritidsintresse är jakt, det är en lisa för själen att gå ute i skogen med min hund. Jag måste vara närvarande och kan inte tänka på något annat. Sedan kan jag komma tillbaka och ta mig an arbetet med friska tag.