Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Den 22 februari genomförs en omfattande uppdatering av teknikföretagen.se. Sidan kan därför tillfälligt ligga nere under delar av förmiddagen.

Nyhet 07 apr. 2022

Teknikcollege väljer Klas Wåhlberg till ny styrelseordförande

I samband med Riksföreningen Teknikcollege Sveriges årsmöte den 6 april 2022 i Stockholm valdes Teknikföretagens vd, Klas Wåhlberg, till ny ordförande för Teknikcollege. Klas satt tidigare som vice ordförande i föreningen. Industrirådet står bakom Teknikcollege och ordförandeskapet växlar mellan arbetsgivar- och arbetstagarorganisation.

Klas Wåhlberg, vd på Teknikföretagen.
Klas Wåhlberg, vd på Teknikföretagen.

– För den svenska industrins kompetensförsörjning är Teknikcollege en oerhört viktig pusselbit, jag ser därför på uppdraget som både hedrande och spännande. Konceptets samverkansmodell är unik och möjliggör att tekniskt inriktade utbildningar ligger i framkant, säger Klas Wåhlberg, vd på Teknikföretagen.

Tidigare ordförande Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall lämnar där med sin post efter två år.

Arbetsgivar- och arbetstagarorganisationerna inom Industrirådet initierade konceptet Teknikcollege 2004 och tog därmed en aktiv roll i att förändra situationen inom industriellt inriktad utbildning. Med målsättningen att höja utbildningskvaliteten och säkra den svenska industrins långsiktiga kompetensförsörjningsbehov har Teknikcollege genererat en historisk förändring inom det svenska utbildningsväsendet.

Kommuner, utbildningsanordnare och företag samarbetar för att öka utbildningars status och kvalitet. Företagen engagerar sig i utbildningarnas innehåll och medverkar till att de studerande utbildas med moderna och relevanta maskiner och annan utrustning. Industrirådet driver konceptet tillsammans med certifierade regioner. Idag finns 24 certifierade Teknikcollegeregioner med ca 3000 företag och ett 150-tal utbildningsanordnare över hela Sverige.

Läs mer

Mer på Internet https://teknikcollege.se/

Läs mer om Teknikcollege