Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Kompetens.nu hjälper yrkesverksamma att utveckla nya färdigheter med LinkedIn Learning

Tusentals får chansen att förbättra sina kunskaper inom teknik, företagsekonomi och mjuka färdigheter genom digitala gratisutbildningar

Foto: Emilia Jiménez-Bergmark / Bredda bilden Foto: Emilia Jiménez-Bergmark / Bredda bilden

Nyhet
25 jan. 2021
Sakområde:

Lärportalen kompetens.nu, som tillhandahåller kompentensutveckling för yrkesverksamma, inleder nu ett samarbete med LinkedIn som ger användarna tillgång till LinkedIn Learning’s alla utbildningar. Tusentals yrkesverksamma, inklusive de yrkesgrupper pandemin slagit hårdast mot som tjänste- och flygbranschen, ges möjlighet att lära sig mer om ny teknik, företagsekonomi och mjuka färdigheter genom LinkedIn Learning. Utbudet på plattformen består av över 16 700 onlinekurser som leds av ämnesexperter.

Kurserna sträcker sig från AI och big data till ledarskap och personlig utveckling, vilket ger fler möjlighet att förbättra och utveckla de kompetenser som företag och rekryterare efterfrågar idag. Projektledare, mjukvaruutvecklare och säljare är några av de yrkesroller arbetsgivarna har störst behov av just nu, enligt LinkedIn Economic Graph.

– Vi är väldigt glada över att ingå partnerskap med LinkedIn Learning för att hjälpa företag att säkerställa medarbetarnas kompetens. Rätt kompetens hos medarbetarna är nödvändigt för att företagen ska kunna behålla och stärka sin konkurrenskraft, säger Maria Rosendahl, biträdande näringspolitisk chef på Teknikföretagen och fortsätter:

– För individen ger nya färdigheter inte bara en ökad anställningsbarhet och framtida karriärmöjligheter - det ger även självförtroendet många behöver för att prestera under anställningsintervjuer, säkra ett arbete och leverera när de väl är på plats. Då covid-19 fortsätter skapa oro inom företag och på arbetsmarknaden hoppas vi att många yrkesverksamma ska kunna ta del av denna kompetensutveckling och skapa den långsiktiga konkurrenskraft företagen i Sverige behöver.

– Covid-19 är en utmaning för hela arbetsmarknaden och orsakar ångest för dem som antingen är permitterade eller arbetslösa över hela landet. Många anställda inom de branscher som pandemin slagit hårdast mot har haft det tufft under 2020 och funderar över vad de ska göra härnäst, säger Lisa Gunnarsson, nordenchef på LinkedIn och avslutar:

– Genom vårt partnerskap med kompetens.nu hoppas vi att människor utnyttjar möjligheten att utveckla nya kompetenser gratis. Att vidareutbilda sig, aktivt söka jobb och engagera sitt professionella nätverk skapar bättre förutsättningar för att ta nya steg på arbetsmarknaden.”

Information om initiativet finns på www.kompetens.nu

LinkedInanvändare kan aktivera funktionen #OpenToWork för att signalera till arbetsgivare och rekryterare att de letar efter nya möjligheter. Dessutom finns verktyget Career Explorer, för tillfället i en betaversion, som kan hjälpa dem att hitta nya roller baserat på användarnas nuvarande kompetenser.

Om kompetens.nu

Kompetens.nu är en lärportal baserad på arbetsmarknadens behov av kompetensväxling och kompetensutveckling.

Bakom initiativet står Tillväxtverket, Vinnova, Myndigheten för yrkeshögskolan, Teknikföretagen, Industriarbetsgivarna, IF Metall, Sveriges ingenjörer, Unionen och Combient. Lärportalen är utvecklad av Collegial. Samarbetet initierades inom ramen för regeringens samverkansprogram för kompetensförsörjning och livslångt lärande och finansieras av Europeiska Socialfonden med 22 miljoner SEK under 2021.

Visa mer

 

Om LinkedIn Learning

LinkedIn Learning är en ledande digital lärplattform som hjälper yrkesverksamma att lära sig relevanta kompetenser och uppnå sina mål.

Den kombinerar ett bibliotek av över 16 700 aktuella kurser på 7 olika språk med en engagerande, intuitiv och personanpassad upplevelse. LinkedIn Learning innehåller dessutom realtidsinsikter som hjälper utbildningsledare att identifiera kompetensluckor. För mer information besök www.learning.linkedin.com.

Visa mer

Senaste nyheterna från Teknikföretagen