Almedalen 2024 Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

Kompetens.nu får förlängning – fortsätter erbjuda kostnadsfri kompetensutveckling som gör skillnad

Kompetens.nu erbjuder i dagsläget över 5000 kostnadsfria kurser och utbildningar från några av världens ledande universitet och högskolor, Linkedin Learning och välrenommerade YH-leverantörer. Nu får satsningen förnyat förtroende att tillhandahålla kompetensutveckling fram till juni 2022.

Foto: Emilia Jiménez-Bergmark / Bredda bilden Foto: Emilia Jiménez-Bergmark / Bredda bilden

Nyhet
13 dec. 2021
Sakområde:

Kompetensutveckling är en av de strategiskt viktigaste frågorna idag. Relevant och kontinuerlig kompetensutveckling gör företag långsiktigt konkurrenskraftiga och medarbetarna håller sig attraktiva på arbetsmarknaden. Europeiska Socialfonden, ESF, väljer därför att fortsätta finansiera kompetens.nu, en digital lärportal där företag och individer kan skräddarsy sin kompetensutveckling.

– Vi är väldigt glada för förtroendet att fortsätta driva kompetens.nu och bidra med högaktuell, relevant och kvalitetssäkrad kompetensutveckling som gör skillnad, säger Maria Rosendahl, Näringspolitisk chef på Teknikföretagen.

På kompetens.nu finns ett urval av utbildningar som utgår från industrins, besöksnäringens och transportnäringens behov. Finansieringen via ESF möjliggör för företag att använda lärportalen utan kostnad. Ett av de företag som hittills tagit del av kostnadsfri kompetensutveckling genom kompetens.nu är i3tex, konsultföretag inom produktutveckling och digitala lösningar.

– En av mina medarbetare sa: ”Kompetens.nu är en skänk från ovan! Jag kan utbilda mig när jag har tid och möjlighet, och dessutom är det utbildningar som passar”, berättar Kristina Tollbo, HR-ansvarig.

För att ta del av kompetensutveckling via kompetens.nu fyller företaget i en ansökan och när den har godkänts får företaget upp till 80 kostnadsfria licenser som ger tillgång till utbildningsutbudet. 

– Vi ser fram emot att ge fler företag möjlighet att fortsätta utvecklas genom kompetens.nu, avslutar Maria Rosendahl.

Ansök här redan idag!

Vi söker Kommunikatör för förlängningen

Vi söker Utvärderare för förlängningen

Vi söker Projektgenomförare för förlängningen

Om kompetens.nu

Bakom satsningen står myndigheterna Tillväxtverket, Vinnova och Myndigheten för yrkeshögskolan, arbetsgivarorganisationerna Teknikföretagen (huvudman för projektet), Transportföretagen och Industriarbetsgivarna, fackförbunden IF Metall, Sveriges Ingenjörer, Visita, Hotell- och restaurangfacket, Unionen samt Combient. 

Satsningen initierades inom ramen för regeringens samverkansprogram för kompetensförsörjning och livslångt lärande. Lärportalen är utvecklad av Collegial som ingår i Combient Group. Utbildningarna är finansierade av Europeiska Socialfonden och är därmed kostnadsfria för dig som deltar.

Visa mer