Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Förslag på tillfälligt slopad karensperiod för korttidsarbete

Regeringen meddelade igår att det förbereds en lagändring så att karenstiden för stöd vid korttidsarbete tillfälligt ska kunna slopas. Detta kan innebära att arbetsgivare som har fått stöd under pandemin även ska kunna ansöka om det ordinarie stödet för korttidsarbete om det skulle behövas framöver.

Foto: Jonas Bilberg / Bredda bilden Foto: Jonas Bilberg / Bredda bilden

Nyhet
08 dec. 2021
Sakområde:

– De tillfälliga reglerna om korttidsarbete upphörde att gälla den 30 september 2021. En återgång till det ordinarie regelverket medförde att många företag inte kunde fortsätta få stöd för korttidsarbete eftersom företaget redan fått stöd för en längre period eller eftersom företaget omfattas av så kallad karens, säger Karin Bolling-Ferrel, jurist på Teknikföretagen.

Nyheten om en tillfälligt slopad karensperiod kan dock medföra att fler företag kan få stöd för korttidsarbete nu när smittspridningen tar fart igen. 

– Det här är ett mycket positivt besked i linje med de krav som Teknikföretagen framfört. Vi har uppvaktat regeringen om behovet av att säkerställa att företag ska kunna få stöd vid korttidsarbete även efter en återgång till de vanliga reglerna, fortsätter Karin Bolling-Ferrel.

Det finns för närvarande inga detaljer om hur lagändringen kommer att vara utformad. Teknikföretagen följer dock utvecklingen nära och kommer att uppdatera informationen i Arbetsgivarguiden så fort det finns mer information om det nya lagförslaget. I Arbetsgivarguiden finns också mer information om de grundläggande kraven för att erhålla stöd för korttidsarbete enligt det ordinarie regelverket.

Arbetsgivarguiden

Mer på Teknikföretagen /Arbetsgivarguiden/

Besök Arbetsgivarguiden

 

Du behöver vara inloggad på våra medlemssidor för att ta del av informationen i Arbetsgivarguiden. Om du inte har ett konto, skapa ett här.


Senaste nyheterna från Teknikföretagen