Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Förlängning av centrala avtal om korttidsarbete på tjänstemannaområdet

Teknikarbetsgivarna och Tekniktjänstearbetsgivarna har sedan tidigare träffat centrala avtal med Unionen och Sveriges Ingenjörer om korttidsarbete. Dessa avtal var tidsbegränsade till och med den 30 juni 2021. Parterna är nu överens om att förlänga giltighetstiden för de centrala avtalen om korttidsarbete till och med den 30 september 2021.


Nyhet
28 maj 2021
Sakområde:

För Teknikföretagens medlemsföretag innebär detta att det nu är möjligt att träffa lokala överenskommelser om korttidsarbete med lokala tjänstemannaorganisationer för Unionen och Sveriges Ingenjörer (det vill säga klubb eller, om sådan inte finns på företaget, regional organisation) för tiden fram till och med den 30 september 2021. Medlemsföretag kan med stöd av sådana lokala överenskommelser tillämpa korttidsarbete fram till och med den 30 september 2021.

Sedan tidigare finns tillsvidaregällande centrala avtal om korttidsarbete med IF Metall. Det finns alltså möjlighet att träffa lokal överenskommelse om och tillämpa korttidsarbete även på arbetarsidan.

Ladda ner avtal om korttidsarbete med statligt stöd och exempel på lokal överenskommelse om korttidsarbete i Arbetsgivarguiden

Läs mer

Mer på Teknikföretagen /Korttidsarbete med statligt stöd/

Korttidsarbete med statligt stöd


Du behöver vara inloggad på våra medlemssidor för att ta del av informationen i Arbetsgivarguiden. Om du inte har ett konto, skapa ett här.


Senaste nyheterna från Teknikföretagen