Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

Teknikföretagens webbserie ”Vi räknar på det!” i nytt live-format

Tidigare i år lanserade Teknikföretagen webbserien "Vi räknar på det!" där influencern Hanna ”HanaPee” Persson och matteläraren Elin Gawell räknar ut svaren på vanliga ungdomsproblem. Nu är de tillbaka, och den här gången som live-format.

Elin Gawell och Hanna ”HanaPee” Persson. Elin Gawell och Hanna ”HanaPee” Persson.

Nyhet
29 apr. 2020
Sakområde:

I fyra avsnitt kommer Elin Gawell och Hanna ”HanaPee” Persson att hålla digitala mattelektioner för Sveriges högstadieelever. Precis som i de åtta avsnitt av serien som släpptes i vintras så kommer frågeställningarna från ungdomar och handlar om deras vardagsproblem - med en koppling till kursplanen i matematik för högstadiet. Den här gången kommer det också att vara möjligt för eleverna att ställa frågor och interagera med programmet.

Med start 6 maj klockan 13:00 kommer det första avsnittet att sändas på Teknikföretagens Youtube-kanal, därefter kommer ett nytt avsnitt varje onsdag i tre veckor. Det kommer även gå att se programmen i efterhand.

– Vi vill gärna hjälpa till att stötta de skolor som byter till en mer digital undervisning på grund av covid-19. Detta är ett sätt att göra matten rolig och intressant både för de elever som är på plats i skolan och för de som är hemma. Har man inte redan sett avsnitten i serien som finns ute kan jag varmt rekommendera att titta på dem innan livesändningarna, säger Victor Svedberg, kommunikatör på Teknikföretagen.

Se "Vi räknar på det!"

Mer på Internet https://www.youtube.com/teknikforetagen

Teknikföretagens YouTube-kanal