Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

Vikten av cybersäkerhet kommer att öka

Den 24:e april arrangeras Techarenan Summit i Stockholm på Waterfront. Teknikföretagen är självklart på plats med seminarier om cybersäkerhet, talangattraktion och Stora Designpriset.


Nyhet
16 apr. 2019
Sakområde:

I takt med att företag och samhällsfunktioner digitaliseras ökar också behovet av cybersäkerhet. Under Techarenan Summit den 24 april håller Teknikföretagen seminarium om det växande behovet och vad det innebär för teknikföretag. Medverkar gör Mats Nordlund (Director Research and Special Projects, Zenuity), Bengt Sahlin (Networking Security, Nomadic Lab, Ericsson) och Joakim Sundberg (Founder, Baffin Bay Networks).

Cybersäkerhet och digitalisering

Maria Rosendahl är enhetschef för kompetensförsörjning och innovation på Teknikföretagen och berättar att Teknikföretagen vill uppmärksamma denna utveckling och prata om vilken kunskap och beredskap som behövs för att hantera cybersäkerhet.

– Under seminariet kommer bland annat Ericsson att prata och ta upp ämnen som 5G och cybersäkerhet. Vi kommer även ta upp frågan ur en politisk vinkel. I dag delas ansvaret över många myndigheter. Även om det kan vara nödvändigt vill vi se att det finns ett center som agerar nod för dessa frågor, säger Maria Rosendahl.

Teknikindustrin är sårbar

I dag arbetar Teknikföretagen med 4000 medlemmar inom teknikindustrin och många har kommit en bra bit in i digitaliseringsprocessen. Men i takt med att ny teknik implementeras genom IoT och AI så blir cybersäkerhet en allt mer relevant fråga.

– Det är lätt att prata om alla möjligheter digitaliseringen för med sig, men det finns samtidigt många risker. Under flera år har vi sett hur antalet attacker mot både företag och myndighetsfunktioner stigit. Därför är det här lika viktigt för att svenska företag ska vara med på banan och klara global konkurrens, säger Maria Rosendahl.

Detta är Techarenan Summit

Techarenan grundades för fem år sedan av Omid Ehklasi som i dag är vd på Serendipity Communications. Den stora konferensen Techarenan Summit är ett av tre stora nedslag som organisationen gör under ett år.

– Kärnan i konceptet är att det är en entreprenörstävling, men nu har det blivit så mycket mer än det, berättar Omid Ehklasi.

– Vi vill inspirera fler att bidra till framväxten av nya bolag med global potential. Meningen är att denna konferens ska främja nätverkande och nya affärer och det vet vi att den gör.

Anmäl dig till Techarenan Summit här.