Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Unga samlas för att ge högstadieelever digital läxhjälp i matte

Idag presenteras PISA-undersökningen, världens största elevstudie. PISA står för står för Programme for International Student Assessment och är en internationell studie som undersöker 15-åringars kunskaper inom matematik, naturvetenskap och läsförståelse. I samband med detta bjuder Alva Holmström och Edith Rosén in till ett volontärevent som de anordnar tillsammans med Pluggakuten.se, en sajt som drivs i regi av den ideella föreningen Mattecentrum. Genom att ägna en helkväll åt digital läxhjälp vill arrangörerna belysa vikten av mattestöd. Matematik är nämligen det ämne där flest elever saknar godkänt när de slutar årskurs nio – cirka 10 procent klarar inte de uppsatta målen.


Nyhet
03 dec. 2019
Sakområde:

– Vi har bjudit in personer i vår ålder som vill hjälpa högstadieelever med matten över internet. Många tror att man bara kan hjälpa till genom att träffa eleven fysiskt, men online går minst lika bra, säger Edith Rosén. Vi hoppas såklart att alla som kommer på vårt event tycker att det är roligt och vill fortsätta ”volontära” på Pluggakuten.se även efteråt.  

Att ett digitalt pluggstöd behövs kan arrangörerna själva bekräfta. Ett problem i skolan är att vissa elever inte vågar räcka upp handen och be om hjälp.

– I grundskolan har jag alltid varit blyg vilket har medfört att jag inte vågat fråga om hjälp när jag inte förstod och det gällde framförallt matten, berättar Alva Holmström. Detta gjorde att jag inte alls gillade matte förrän jag började gymnasiet. Då fick jag den hjälpen jag behövde och började inse att det är ju faktiskt kul när man lyckas lösa ett svårt problem!

Alva Holmström och Edith Rosén tog studenten från teknikprogrammet i våras och går nu Tekniksprånget, ett fyra månaders praktikprogram hos Teknikföretagen. Läs hela intervjun med Alva och Edith på Mattecentrums hemsida.

Eventet äger rum klockan 16.00 - 19.00 den 3 december i Teknikföretagens lokaler på Storgatan 5 i Stockholm.  På plats att kommentera PISA-undersökningen finns Mattecentrums generalsekreterare Karolina Lisslö och Li Ljungberg, expert på kompetensförsörjningsfrågor, Teknikföretagen.

Vid frågor

Kontakta Elin Östblom, ungdomskommunikatör, 08 782 08 63, elin.ostblom@teknikforetagen.se


Senaste nyheterna från Teknikföretagen