Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

Tjejer som vill gå teknik på plats på gymnasiemässan i Göteborg

Trots att andelen tjejer som söker till teknikprogrammet på gymnasiet har ökat är de fortfarande i minoritet och utgör knappt två av tio sökande (18 procent enligt Skolverket). Detta vill Facebookgruppen ”Tjejer som vill gå teknik” ändra på och tar därför klivet ut i den reella världen och medverkar på gymnasiemässan i Göteborg.

Elin Östblom, ungdomskommunikatör, Teknikföretagen Elin Östblom, ungdomskommunikatör, Teknikföretagen

Nyhet
08 okt. 2019
Sakområde:

Facebookgruppen ”Tjejer som vill gå teknik”, på initiativ av Teknikföretagen, är en mötesplats för tjejer som vill komma i kontakt med andra teknikintresserade inför gymnasiet. Gruppen som har närmare tusen medlemmar på Facebook och nästan lika många på Instagram ställer ut på årets upplaga av Gymnasiedagarna och Future Skills. Syftet är detsamma som på sociala medier, att erbjuda en inspirerande mötesplats där teknikintresserade kan diskutera och peppa varandra inför det stundande gymnasievalet.

– Som många andra branscher ser teknikbranschen ökad mångfald som en nödvändighet för att vidga perspektivet och öka innovationskraften,säger Elin Östblom, ungdomskommunikatör på Teknikföretagen. Att en teknisk utbildning kan leda till ett arbete inom våra mest aktuella samhällsfrågor som rör klimat, infrastruktur, vård och omsorg är det inte alla som känner till. Genom att visa en mer varierad bild av teknik och skapa möten med förebilder som redan går teknikprogrammet hoppas vi kunna stötta mässbesökare som funderar på att söka teknik.

Besök oss i monter B09:19

En mötesplats för tjejer och ickebinära som är intresserade av att söka teknikprogrammet eller andra teknikutbildningar. Syftet med mötesplatsen är att träffa likasinnade, diskutera och peppa varandra inför gymnasievalet. I montern kan ni ställa frågor till Alva och Edith som precis gått ut teknikprogrammet. Gå gärna med i Facebook-gruppen med samma namn ”Tjejer som vill gå teknik” eller följ oss på Instagram. Där heter vi @tjejer_som_gar_teknik. Välkomna!

Gymnasiedagarna och Future Skills pågår 8-10 oktober på Svenska Mässan, Göteborg.