Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Teknikföretagen på plats under Sveriges största gymnasiemässa

Teknikföretagens Facebookgrupp ”Tjejer som vill gå teknik” tar klivet ut i den reella världen och medverkar på gymnasiemässan i Älvsjö.


Nyhet
21 nov. 2019
Sakområde:

Facebookgruppen ”Tjejer som vill gå teknik”, på initiativ av Teknikföretagen, är en mötesplats för tjejer som vill komma i kontakt med andra teknikintresserade inför gymnasiet. Gruppen som har närmare tusen medlemmar på Facebook och nästan lika många på Instagram ställer ut på Stockholmsmässan i Älvsjö. Gymnasiemässan öppnar idag och pågår till och med lördag.

Syftet är detsamma som på sociala medier, att erbjuda en inspirerande mötesplats där teknikintresserade kan diskutera och peppa varandra inför det stundande gymnasievalet. Detta för att alla ska ha samma förutsättningar och välja utbildning utifrån sitt eget intresse och inte begränsas av normer.

– Det är fortfarande färre tjejer än killar som söker teknikprogrammet, men vi vill visa att tjejerna är långt ifrån ensamma. Här får de träffa förebilder och prata med andra som också funderar på teknik, berättar Elin Östblom, ungdomskommunikatör på Teknikföretagen, och fortsätter:

– Många känner till teknikprogrammet, men vi träffar även tjejer som inte vet så mycket om utbildningen. En del tjejer är intresserade av teknik och problemlösning utan att veta om det själva. Därför måste vi bredda bilden av vad teknik är och berätta vad vi kan åstadkomma med hjälp av tekniken.  

I montern får besökarna testa att rita med 3D-penna, prata med Elin Östblom och ”Tekniksprångarna” Alva Holmström och Edith Rosén som gör praktik hos Teknikföretagen.

Besök oss i monter C16:15

En mötesplats för tjejer och ickebinära som är intresserade av att söka teknikprogrammet eller andra teknikutbildningar. Tipsa gärna tjejer i din närhet att gå med i Facebook-gruppen med samma namn ”Tjejer som vill gå teknik” eller att följa oss på Instagram. Där heter vi @tjejer_som_gar_teknik.


Senaste nyheterna från Teknikföretagen