Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Jakten på talangerna – ny poddserie

Behovet av kvalificerad kompetens är stort. Det svenska utbildningssystemet behöver utvecklas, men Sverige behöver även attrahera talanger från andra länder för att trygga kompetensbehovet. Det är därför avgörande att Sverige arbetar för att välkomna internationell spetskompetens. Annars riskerar vi att halka efter i konkurrenskraft. Men hur kan Sverige bli attraktivare för utländsk kompetens? Är det snårigheter i regelverket som försvårar för företagen att anställa från andra länder? Och vad vet egentligen omvärlden om Sverige? I tre nya avsnitt av Teknikföretagens podcast T-time diskuterar vi det tillsammans med blandad expertis.


Nyhet
22 maj 2019
Sakområde:

Avsnittet "Jakten på talangerna" gästas av Mahran Ahmed (DST), Sara Klingenborg (ÅF) och Magnus Kilger (Doktor i barn- och ungdomsvetenskap).

Avsnittet "Sverigebilden – vad vet världen om oss?" gästas av Jacob Stenberg (Svenska Institutet), Ulrik Hoffman (Ungdomsbarometern) och Lucian Dragos (Student vid Linnéuniversitetet). 

Avsnittet "Hur blir Sverige attraktivare för utländsk kompetens?" gästas av Lars Gustavsson (Dice), Pernilla Melén (Munkforssågar), Li Ljungberg (Teknikföretagen) och Teresa Jonek (Invest Stockholm).

Podden T-time går att lyssna på via iTunes och SoundCloud.


Senaste nyheterna från Teknikföretagen