Vi upplever för närvarande driftstörningsproblem med vår växellösning för telefonsamtal, vilket påverkar samtal till Teknikföretagens samtliga funktioner. Vi arbetar för att lösa problemet och uppskattar ditt tålamod under tiden.

Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

”Alla företag borde ha en AI-strategi”

Med en stark geografisk placering finns en växande akademisk kunskap i Malmöregionen. När Teknikföretagen, RISE och ICT Sweden åker ut på föreläsningsturné om AI tar Sentian.AI ordet i Malmö om hur företagen ska ta sig an AI i sin verksamhet.


Nyhet
04 mars 2019
Sakområde:


Martin Rugfelt är vd och grundare av bolaget Sentian.AI. Bolaget fokuserar på industriella kunder där det jobbar med att få industriföretag att bli mer effektiva och förbättra maskiner genom så kallad intelligent automation.

Han menar att företag bör fundera på olika steg när de konfronteras med idén om AI och hans första råd är riktat till en hel bransch — ”alla företag bör ha en generell AI-strategi som tar upp hur man kan utnyttja teknologin”.

— Som företag bör du se över vilken kärnkompetens ditt företag har och ställa dig frågan – hur påverkas den av AI? Ifall den påverkas så bör man skaffa sin egen kompetens inom området, säger Martin Rugfelt.

Martin Rugfelt förklarar att när du ber någon hjälpa dig med att implementera AI-lösningar är det viktigt att ha rätt data. Att ha relevant data som är korrekt insamlad och hanterad är själva grundstenen i ett AI-bygge, oavsett om det är i en produkt eller för att förbättra produktion.

AI-turné med Teknikföretagen, RISE och ICT SwedenDenna turné som Teknikföretagen, RISE och ICT Sweden genomför är för att ge ge i huvudsak SME-företag mer insikt i om vad AI är för något. Under ett två timmar långt inspirerande seminarium, med efterföljande mingel, är syftet att skapa förutsättningar för en dialog och kontaktskapande.

Maria Rosendahl är enhetschef för kompetensförsörjning och innovation på Teknikföretagen. Hon berättar att den digitala utvecklingen handlar om att hålla sig relevant för att inte tappa i konkurrenskraft i framtiden mot till exempel Kina.

—I många fall kan en utveckling av AI handla om att bara dra nytta av data som många redan har i sin verksamhet. Information som rent av kan skapa nya affärsmodeller och hjälpa till med automatisering, säger Maria Rosendahl.

Stark AI-kunskap i Malmöregionen

Med sin geografiska placering mellan Köpenhamn och Lund menar Martin Rugfelt att det finns god kunskap om AI tack vare städernas universitet som satsar hårt på AI och maskininlärning. Det ger en god grund för regionen och tack vare det har flertalet intressanta bolag skapats som besitter spjutspetskompetens inom AI.

— Det är hög tid att etablerade företag skapar sina egna AI-strategier och går igenom sin kärnkompetens för att hitta det de behöver, säger Martin Rugfelt.

Starta din AI-resa

  • 18 mars - Stockholm
  • 19 mars - Malmö
  • 20 mars - Göteborg
  • 21 mars - Luleå

Läs mer och anmäl dig till AI-turnén här.