Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English
Konjunkturrapporter 10 maj

Konjunkturprognos maj 2016

Den tillfälliga tillväxtboomen för fordonsindustrin medför att produktionstillväxten för teknikindustrin i Sverige ökar med 6,5 procent 2016. Kontrasterna är samtidigt stora mellan delbranscher. Exkluderas fordonsindustrin begränsas i stället produktionstillväxten till 2 procent 2016. Antalet anställda förväntas bli oförändrat i år.

Ladda ner rapporten

Fordonsindustrin bidrar i hög grad till årets produktionstillväxt för teknikindustrin sammantaget. Mot detta står tillverkare av investeringsvaror och dess underleverantörer som sammantaget möter en fortsatt låg efterfrågan.

Under andra halvåret 2016 och för 2017 dämpas produktionstillväxten för teknikindustri i Sverige då fordonsindustrin inte kommer att visa samma exceptionella tillväxt som den visat under andra halvåret i fjol och första halvåret i år. I genomsnitt ökar ändå produktionen för teknikindustri i Sverige med 6,5 procent i år. Exkluderas fordonsindustrin begränsas i stället produktionstillväxten till 2 procent i år jämfört med 1,8 procent i fjol.


Ladda ner

Publicerades 10 maj 2016