Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English
Ekonomisk analys 12 nov. 2020

Teknikföretagens konjunkturrapport: Double-dip i Europa!

Efter den kraftiga rekylen under sommaren när tidigare nedstängda ekonomier åter öppnade upp, har vi kunnat notera en tydlig avmattning de senaste månaderna.

Nyckelfaktorn för utvecklingen i världsekonomin framöver förblir coronasituationen och framförallt de politiska åtgärderna för att begränsa smittspridningen. Så länge som restriktionerna bibehålls eller, som nyligen, till och med skärps är en uthållig och stark återhämtning mycket osannolik.

Hur blir utvecklingen framåt när restriktioner som hämmar den ekonomiska aktiviteten och osäkerheten kring pandemin lägger sig som en våt filt över investeringar och konsumtion? Om det pratar vi under ett webbinarium den 19 november.

Teknikföretagens chefekonom Mats Kinnwall presenterar ny konjunkturprognos. Därefter diskuterar han ekonomisk utveckling och påverkan av covid-19-pandemin med Torbjörn Isaksson, chef för makroekonomisk analys på Nordea, och Johan Giesecke, f d statsepidemiolog och professor emeritus vid Karolinska Institutet. Presentationen modereras av Teknikföretagens presschef, Per Braconier.

När?

Torsdagen den 19 november 2020 kl. 10.00

Var?

Webbinarium via Teknikföretagens YouTube-kanal.

Presentation och rapport publiceras på Teknikföretagens webb i anslutning till pressträffen. Det kommer att finnas möjlighet för media att boka individuella intervjuer.

Vänligen anmäl ditt intresse till Per Braconier, presschef, via per.braconier@teknikforetagen.se eller 070-534 51 66 så snart som möjligt. Följ webbsändningen via Teknikföretagens YouTube-kanal eller direkt i spelaren nedan torsdagen den 19 november kl.10.00.

Hjärtligt välkommen!

Ladda ner

PDF 3,8 MB

Konjunkturprognos november 2020

PDF 2.3 MB

Presentation - Konjunkturrapport november 2020

 

Vid frågor, kontakta