Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

Rekyl efter fritt fall

Kraschlandning följt av en rejäl rekyl. Det är huvudscenariot när Teknikföretagen presenterar vår syn på utvecklingen av den ekonomiska konjunkturen i en ny konjunkturprognos. Positiva signaler från ekonomi och politik förenat med en fortsatt dämpad smittspridning krävs för att stötta det scenariot, som i botten vilar på att global BNP åter börjar stiga under det tredje kvartalet.

Mats Kinnwall, chefekonom på Teknikföretagen. Mats Kinnwall, chefekonom på Teknikföretagen.

Ekonomisk analys
11 maj 2020
Sakområde:

– Den ekonomiska tvärniten beror inte på viruset i sig utan på de politiska motåtgärderna. Det krävs snabba insatser för att få igång Sveriges lamslagna ekonomi. Därför presenterar Teknikföretagen i samband med vår nya konjunkturprognos en agenda med åtgärdsförslag som syftar till att omedelbart få igång svensk industri och landets ekonomi igen. Företagens långsiktiga överlevnad hänger på att privat efterfrågan kommer igång igen och det är nu, säger Mats Kinnwall, chefekonom på Teknikföretagen.

Nedan kan du se en filmad presentation där chefekonom Mats Kinnwall samtalar med Unionens chefsekonom Katarina Lundahl om det ekonomiska läget och vägen ut ur krisen.

Ladda ner

PDF 3,0 MB

Konjunkturprognos maj 2020.pdf

PDF 2,1 MB

Rekyl efter fritt fall - Slides från webbsändning

PDF 0,3 MB

Summary economic forecast - May 2020