Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Rapport 28 maj

Mjukvara är Sveriges nya infrastruktur - Här är nästa steg

I Sverige bedriver hela 35 procent av företagen egen mjukvaruutveckling. Data och mjukvara har kommit att genomsyra i stort sett hela näringslivet och den offentliga sektorn – både i den operativa driften, men även i utvecklings- och innovationsarbetet.

Ladda ner rapporten

Det här är en utveckling som har gått mycket snabbt, vilket illustreras väl av att utgifter för mjukvara hos företag i Sverige har fördubblats från 25 miljarder kr år 2014 till 50 miljarder kr år 2019. Men samtidigt som digitaliseringen accelererar och efterfrågan på mjukvaruutveckling och nya datatjänster blir allt större så kräver en fortsatt hög innovationstakt att lagstiftningen och utbildningsväsendet anpassar sig efter det fält där en allt större del av svensk tillväxt skapas.

I denna rapport ger Swedsoft och Teknikföretagen en överblick av resultatet från den årliga Swedsoft workshopen ”Samling av mjukvarusverige”, med representanter från myndigheter, akademi, organisationer och företag i olika storlekar. Tillsammans har de identifierat tre särskilt viktiga trender inom mjukvaruutvecklingens framtid, och lägger förslag på aktiviteter inom ramen för politik, offentlig förvaltning, akademi och näringsliv.

Publicerades 13 juli 2020