Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

Sverige satsar på digital kompetens för att möta framtidens utmaningar

I en värld som blir alltmer digitaliserad tar Sverige ett viktigt steg framåt genom utveckling av den svenska digitaliseringspolitiken. Till sin hjälp i det strategiska arbetet har regeringen den rådgivande funktionen Digitaliseringsrådet.

Bild: Deltagarna från Teknikföretagens och TechSveriges workshop Bild: Deltagarna från Teknikföretagens och TechSveriges workshop

Nyhet
26 mars 2024
Sakområde:

Digital kompetens avgörande i Sveriges kommande digitaliseringsstrategi

Den 26 mars 2024 arrangerade Teknikföretagen och TechSverige en workshop där nyckelaktörer från akademi, samhällsorganisationer och näringsliv samlades för att diskutera hur Sverige kan ta en ledande position inom digital kompetens och kompetenssäkra näringsliv och offentlig sektor.

– Det var intressant att bidra med företagsperspektivet och vi hade bra resonemang med universiteten och andra aktörer. Skulle dagens samtal bli verklighet kommer det att göra stor skillnad för teknikföretag i Sverige, sa Mikael Nordenfelt från industritechbolaget Trimble AB, en av deltagarna i workshopen. 

Inspelet från workshopen kommer att tjäna som en viktig grund för regeringens fortsatta arbete med att formulera en nationell digitaliseringsstrategi som inkluderar åtgärder och prioriteringar för digital kompetens.

– Vi är i en tid där digital kompetens är avgörande för vårt lands framgång. Den omfattande digitaliseringen och AI-utvecklingen som pågår i Sverige och globalt gör att efterfrågan på digital kompetens, både mer generella kunskaper och spetskunskap, växer hela tiden. Efterfrågan ökar inom hela näringslivet och offentlig sektor. Genom att samla experter och intressenter vill vi säkerställa att Sverige är väl förberett för att möta morgondagens utmaningar, sa Maria Rosendahl, näringspolitisk chef på Teknikföretagen och ledamot i Digitaliseringsrådet.

Med hjälp av Digitaliseringsrådet och det breda engagemang som finns skapas en bättre samordning för att främja digital utveckling, innovation och kompetens, vilket är avgörande för Sveriges fortsatta framgång och välfärd i en alltmer uppkopplad värld.

Om Digitaliseringsrådet

deltagare workshop

Digitalisering inom Teknikföretagen

PDF 8.8 MB

Uppkopplad industri - så digitaliseras svenska teknikföretag FINAL.pdf