Almedalen 2024 Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

Industrins yrken tävlar på yrkes-SM i Karlstad

Vartannat år genomförs svenska mästerskapet i yrkesskicklighet där industrin representeras i sju yrkeskategorier. Teknikföretagen kommer att vara på plats i Karlstad den 23–25 april och är även medarrangör till tävlingarna och industrins utställningsyta. Än är det inte för sent att söka in för att tävla inom CAD-konstruktion, svets, automationsteknik och industriel.

Bild: Bredda bilden / Foto: Maja Brand Bild: Bredda bilden / Foto: Maja Brand

Nyhet
22 jan. 2024
Sakområde:

Yrkes-SM är Sveriges största tävling för yrkesskicklighet och Teknikföretagen är såklart på plats. Under dagarna i april tävlar hundratals ungdomar inom bland annat industriyrkena CAD-konstruktion, automationsmekanik, industriel och svets. De tävlar om ära och medaljer men även en plats i svenska yrkeslandslaget för att få representera Sverige i Yrkes-EM eller Yrkes-VM. Just nu pågår uttagningarna där man som ungdom kan tävla om att få vara en del av de skickligaste inom sitt yrke på SM.

Yrkes-SM är en stor satsning och bra plattform för att öka intresset för gymnasiets yrkesutbildningar inom teknik och industri. Tävlingarna är ett bra tillfälle för svensk industri att visa upp den stora variation av yrken som finns inom branschen och alla spännande karriärvägar med både utvecklande och välbetalda jobb. Förutom själva tävlingarna på SM finns också chans för unga besökare att titta, fråga och prova på olika yrken.

Teknikföretagen tillsammans med IF Metall, Industriarbetsgivarna, Skärteknikcentrum Sverige och Svetskommissionen står bakom industrins yrkestävlingar. 

Uttagningsstävlingarna är fortfarande öppna 

Det är inte för sent att söka och ha chans att vara med och tävla i Karlstad. Här nedan hittar du vilka uttagstävlingar som fortfarande pågår.

Automationsteknik och industriel

Tävlingen genomförs digitalt 5–11/2. Läs mer:
https://aut.se/

CAD-konstruktion

Uttagningen har skett i två steg. Läs mer:
https://sktc.se/framtidssakring/ungdoms-sm-cad-konstruktion-final2024/

Svets

Anmälan öppen: https://svets.se/projekt/svetstavlingar/uttagningstavling2024.4.e032b2718bfb1827ad4ac1.html

Om Yrkes-SM  

Syftet med Yrkes-SM och Teknikföretagens engagemang i eventet är att höja kvaliteten på och väcka intresse för gymnasieskolans yrkesutbildningar inom teknik. Yrkes-SM arrangeras vartannat år. I år äger tävlingarna rum i Karlstad på Tingvalla sportcenter den 23-25 april. Genom ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang tävlar hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar i ett femtiotal yrken.  

Läs mer

Mer på Internet http://www.yrkessm.se

Yrkes-SM