Almedalen 2024 Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

Rätt hjälp när du behöver

Som medlemsföretag i Teknikföretagen får du alltid stöd i arbetsrättsliga frågor. Beroende på vilket behov ni har kan du få rådgivning på tre olika sätt.

Foto: Eva Lindblad Foto: Eva Lindblad

Nyhet
27 sep. 2023
Sakområde:

Arbetsgivarguiden -

Hjälp dygnet runt

Som medlem i Teknikföretagen har du ständig tillgång till Sveriges mest omfattande och branschanpassade arbetsgivarguide. Här beskrivs gällande lagar och regler i  ert kollektivavtal och du hittar anpassade mallar och steg-för-steg-guider inom arbetsrätt och arbetsmiljö. Visste du också att stora delar av arbetsgivarguiden finns översatt till engelska och att du enkelt växlar mellan svenska och engelska?

Arbetsgivarjouren - 

När du har personalfrågor av enklare slag

När det uppstår ett behov av snabb rådgivning iarbetsrättsliga frågor finns våra rådgivare tillgängliga i Arbetsgivarjouren. Här kan du få hjälp att lösa personalfrågor av enklare slag såsom information om olika ersättningar, ledigheter och arbetstidsregler m.m. Arbetsgivarjouren är öppen på helgfria vardagar mellan 8-17.

Regionala rådgivare -

Personlig hjälp vid mer komplicerade ärenden

Har du ett mer komplicerat ärende som dessutom kan komma att ta lång tid, kan du vara i behov av ett kontinuerligt stöd från en rådgivare under hela processen.  Alla medlemsföretag i Teknikföretagen kan kontakta en rådgivare i sin region som kan hjälpa till ienskilda ärenden, såsom vid uppsägningar, frågor om rehabilitering och omorganisationer m.m. En rådgivare kan även vid behov vara ett stöd i förhandlingar med facket. Din rådgivare vänder du dig till när du behöver handfast och konkret hjälp rörande din roll som arbetsgivare.