Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Civilminister besöker medlemsföretag hos Teknikföretag

Civilminister Erik Slottner har initierat en företagsturné för att möte aktörer i näringslivet som är verksamma inom digitalisering. Syftet är att se hur digitalisering skapar nytta i praktiken. Av totalt 20 företag som ministern valt ut för besök är fyra medlemmar hos Teknikföretagen.


Nyhet
20 feb. 2023
Sakområde:

- Det är väldigt positivt att civilministern har ett påtagligt intresse för digitalisering och nyttoskapande. Särskilt glädjande är att han väljer att besöka industribolag när han vill lära sig mer och förstå hur digitalisering fungerar i praktiken. Vi hopps att detta kommer inspirera och ge avtryck i exempelvis åtgärder som främjar fortsatt utbyggnad av fysisk digital infrastruktur säger Maria Rosendahl, näringspolitiskchef på Teknikföretagen.

Valet att besöka industribolag kommer efter att Rosendahl nyligen träffade civilministern på Finansdepartementet för att diskutera vikten av industrins digitalisering och att ligga i den tekniska framkanten.

De medlemsföretag hos Teknikföretagen som civilministern valt att besöka är:

  • Ericsson, Sveriges största företag för tekniska lösningar och tjänster för mobil kommunikation.
  • Saab, Sveriges ledande företag inom försvars- och säkerhetsprodukter, däribland flygplan.
  • Trimble, ett forskningsintensivt företag som utvecklar GPS-baserade tekniska lösningar för bland annat positionering och geografisk information.
  • Teledyne FLIR ,ett högteknologiskt företag som tillverkar och utvecklar avancerad utrustning för termisk avbildning och säkerhet.


Senaste nyheterna från Teknikföretagen