Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Nyhet 07 feb. 2022

Påverka EU-kommissionens utvärdering av Varupaketet (NLF)

Varupaketet inom EU ska stärka marknadskontrollen och förbättra hur bedömning av överensstämmelsen görs. Nu har EU-kommissionen öppnat en utvärdering av Varupaketet och Teknikföretagen uppmanar medlemsföretagen att medverka.

EU-kommissionen inledde i slutet av oktober 2020 en utvärdering enligt sin 10 års princip av NLF (New Legislative Framework), som i Sverige kallas för Varupaketet. De kommande reglerna för industriprodukter i EU ska stärka den inre marknaden för varor genom att förbättra marknadskontrollen och bedömningarna av överensstämmelse.

De tekniska förutsättningarna ändras snabbt och EU-kommissionen vill därför utvärdera om NLF fortfarande fyller sitt syfte i en digital och cirkulär ekonomi. Utvärderingen är inriktad på:

  • uppdateringar och uppgraderingar av program- och hårdvara
  • ändringar och reparationer
  • bedömning av överensstämmelse och ackreditering

– Vi på Teknikföretagen vill uppmana att så många som möjligt av medlemsföretagen som är berörda av en fungerande inre marknad och dess framtida utveckling att ta sig tid att besvara hela eller delar av enkäten, säger Anders Östergren, ansvarig för produktsäkerhet på Teknikföretagen.

Att svara på utvärderingen tar ungefär 1–1,5 timme och för att göra det behöver du registrera dig som användare, vilket är enkelt.

Delta i utvärderingen

Mer på Internet https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12654-Industriprodukter-utvardering-av-det-nya-regelverket_sv

Industriprodukter – utvärdering av det nya regelverket (ec.europa.eu)

 

Läs mer

Mer på Teknikföretagen /Varupaketet/

Läs mer om Varupaketet (NLF) i Teknikföretagens Produktkravsguide