Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Nyhet 15 dec. 2020

Sökes: Eldsjäl som gjort skillnad för svensk teknikindustri

2021 ska utmärkelsen Mekanprismat delas ut till en person som har gjort viktiga insatser för svensk teknikindustri. Teknikföretagen efterlyser därför nomineringar till priset.

Mekanprismat har delats ut sedan 1961 till personer som gjort synnerliga insatser för främjande och utveckling av svensk teknikindustri.

– Nästa år är det dags att dela ut Mekanprismat. Vi söker efter en person som genom sitt arbete har bidragit till förnyelse och utveckling av industrin. Personen ska ha stärkt industrins internationella konkurrenskraft, säger Teknikföretagens vd Klas Wåhlberg och fortsätter:

– Vi uppmanar därför våra medlemmar att nominera personer som de tycker stämmer in på den här beskrivningen. Vi ser gärna att det finns en bredd bland de nominerade med olika bakgrunder och erfarenheter.

Mekanprismat instiftades av Sveriges Mekanförbund. Förbundet som idag är Teknikföretagen efter sammanslagningen med Sveriges Verkstadsförening 1992.

Skicka in din nominering tillsammans med en motivering varför personen ska tilldelas Mekanprismat till Maria Murray, maria.murray@teknikforetagen.se, senast 8 januari 2021.

Tidigare pristagare - Mekanprismat

De som tidigare har blivit tilldelade utmärkelsen är bland annat den tidigare vd:n för Scania Leif Östling, Leif Johansson som bland annat varit vd och koncernchef för Electrolux och Volvo samt Sune Carlsson, tidigare vd och koncernchef för SKF.