Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English
Nyhet 01 juli 2019

Teknikcollege reagerar skarpt på besked om intagningsstopp i Trollhättan

Kunskapsförbundets direktion har fattat beslut om att det industritekniska programmet på Nils Ericssongymnasiet i Trollhättan inte kommer erbjudas från och med höstterminen 2020. Klas Wåhlberg, vd Teknikföretagen och Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall tillika ordförande respektive vice-ordförande i Teknikcollege riksförening reagerar skarpt på besked om intagningsstopp i Trollhättan.

Industritekniska programmet lider nationellt av låga söksiffror och har stora utmaningar att attrahera elever till utbildningarna. Nedläggningen av utbildningen i Trollhättan blir då särskilt allvarlig eftersom utbildningen är mycket populär med högt söktryck, fulla klasser och med hög kvalitet. Investeringar på nära fem miljoner gjordes nyligen för att höja kvaliteten på utbildningen ytterligare.

”Vi är bekymrade över beskedet om stopp för intagning till ITU-programmet på Nils Ericsonsgymnasiet från hösten 2020. Vi vet att det är en utbildning med håller hög kvalitet och som är eftersökt bland elever. Utbildningen leder till jobb i en region där industrin är i stort behov av att hitta rätt kompetens för att kunna växa. Vi förutsätter därför att Kunskapsförbundet Väst och i nära dialog med Teknikcollege Fyrbodal hittar en lösning för GKN-programmets framtid”, säger Klas Wåhlberg och Marie Nilsson.

Läs fler röster från och mer om nedläggningshotet här.