Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Den 22 februari genomförs en omfattande uppdatering av teknikföretagen.se. Sidan kan därför tillfälligt ligga nere under delar av förmiddagen.

Ekonomisk analys 04 maj 2022

Industriekonomerna presenterar konjunkturprognos: Blankt papper efter Rysslands invasion av Ukraina

Den 11 maj presenterar Industriekonomerna en ny konjunkturprognos. Välkommen till presskonferensen den 11 maj klockan 09.00-10.00 där Industriekonomernas ekonomer Lena Hagman, Kerstin Hallsten och Mats Kinnwall medverkar. På plats finns även Johan Wiktorin för att tala om den säkerhetspolitiska utvecklingen.

Johan Wiktorin, Lena Hagman, Kerstin Hallsten och Mats Kinnwall.
Johan Wiktorin, Lena Hagman, Kerstin Hallsten och Mats Kinnwall.

Återhämtningen av världsekonomin har varit imponerande stark efter att flertalet ekonomier började öppna upp efter pandemin. Banan var snitslad för fortsatt, om än avtagande, tillväxt under kommande år med förutsättningar för fullbordad normalisering.

Rysslands invasion av Ukraina vänder upp och ned på detta och gör det naturligtvis mycket svårt att bedöma de ekonomiska konsekvenserna av kriget för Sverige, EU och andra delar av världen.

Hur utvecklas ekonomin i den nya verkligheten? Hur påverkar Rysslands anfallskrig mot Ukraina? Hur påverkar Kinas covidpolitik och exempelvis utvecklingen i Shanghai? Vad kan vi räkna med när det gäller geopolitisk osäkerhet, energiförsörjning, eventuell oro i det finansiella systemet, hot om recession etc.?

Med utgångspunkt i olika scenarier presenterar Industriekonomerna sin konjunkturprognos onsdagen den 11 maj. Där ska vi försöka ge svar på frågorna ovan.

Presskonferensen hålls den 11 maj kl 09.00 i Teknikföretagens lokaler på Storgatan 5. Frukost serveras från kl 08.30.

På plats finns Industriekonomernas ekonomer Lena Hagman, Kerstin Hallsten och Mats Kinnwall för att redogöra för den ekonomiska utvecklingen.

På plats finns även Johan Wiktorin, som är rådgivare i säkerhets- och underrättelsefrågor samt medlem av Kungliga Krigsvetenskapsakademien. Han kommer att tala om den säkerhetspolitiska utvecklingen.

Det kommer att finnas utrymme för frågor under presskonferensen, som pågår mellan kl 09.00 och 10.00, samt möjlighet till enskilda intervjuer efteråt.

Hjärtligt välkommen!

Vänligen anmäl ditt deltagande här.

Det går även att följa sändningen digitalt via spelaren nedan.

Syns inte spelaren ovan? Klicka här.

Industriekonomerna utgörs av Teknikföretagens och Industriarbetsgivarnas ekonomer.