Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Tickoff växer både som företag och arbetsgivare

På tio år har Tickoff gått från tre till fem medarbetare och allt högre efterfrågan på sina avläsningssystem. I våras kände de ett behov att gå med i Teknikföretagen för att få hjälp med arbetsgivarfrågor, och medlemskapet har redan gjort nytta. I somras skulle de anställa en person från Syrien som fått uppehållstillstånd i Sverige och ville säkerställa att det gjordes på rätt sätt.

Sonia Nybom, ekonomiansvarig på Tickoff, och produktbild från Tickoff.se. Sonia Nybom, ekonomiansvarig på Tickoff, och produktbild från Tickoff.se.

Medlemsföretag
31 okt. 2017
Sakområde:

Ekonomiansvarig Sonia Nybom säger att Tickoff nådde en brytpunkt – att fler anställda krävde mer av Tickoff som arbetsgivare.

– Tidigare kände vi oss för små, men nu känns det helt rätt. Med medlemskapet är vi en del av en större helhet. Det innebär en trygghet för oss, våra kunder och anställda, säger hon.

Internet of things

Tickoff utvecklar och säljer avläsningssystem för övervakning, debitering och styrning av olika verksamheter och maskiner – som levereras över hela Norden. Systemen hjälper kunder inom olika branscher att kommunicera via mobilappar och webbsystem.

Ett exempel på användningsområde är identifieringen av fordon. Med ett chip i ett klistermärke på vindrutan och LPR (License Plate Registration) blir biltvätten enkel. Tickoff har lösningar där bilnumret registreras via en kamera och kunden startar och betalar tvätten från sin smarttelefon.

– Den här typen av system, som bygger på Internet of Things-teknik, växer och efterfrågas allt mer. Företagen får ett helhetssystem som kopplar ihop alla delar med varandra – kommunikation, debitering och bonussystem. Kunden styr och betalar enkelt via en app. Här ligger vi bara i början på något som kommer växa allt mer, säger Sonia Nybom.

Hjälp vid nyanställning

Medlemskapet i Teknikföretagen har redan gjort nytta. I somras skulle Tickoff anställa en person från Syrien som fått uppehållstillstånd i Sverige, och ville säkerställa att det gjordes på rätt sätt. Då ringde de Teknikföretagen som gav råd gällande hur det skulle gå till.

– Vi har även tittat på förmåner för våra anställda, för att förbättra deras trygghet, i samband med att vi tecknade kollektivavtal. Min känsla är att man alltid kan ringa och fråga om det är något man funderar på som rör branschen, säger Sonia Nybom.

Det här är Tickoff

  • Startade 2010.
  • Utvecklar och säljer webbaserade system för avläsning.
  • Arbetar med olika avläsningstekniker: RFID, NFC, QR-kod, streckkod, magnetstrip och chipkort.
  • Kontoret finns i Eskilstuna med fem anställda.
  • Har en omsättning på 4 miljoner kronor.
  • Medlem i Teknikföretagen sedan mars 2017.

Senaste artiklarna om medlemsföretag