Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Teknikkonsulterna: "Vår bakgrund ger ett extra driv"

Teknisk kompetens, schysta värderingar – och det lilla extra drivet. Så vill startupföretaget Custodia profilera sig. Nu tar delägarna steget från att vara enskilda konsulter till att bygga ett företag från grunden och för framtiden.

Från vänster: Mohammed Salman, Ivan Kasljevic & Emir Mustafic Från vänster: Mohammed Salman, Ivan Kasljevic & Emir Mustafic

Medlemsföretag
02 feb. 2023
Sakområde:

De stora teknikföretagen i Sverige skaffar sig ofta flexibilitet genom att anlita konsulter för att ta hand om tillfälliga toppar i samband med investeringar och särskilda satsningar. Den trenden vill nystartade Custodia hänga på.

Bolaget startades under hösten 2022, av de tre ingenjörerna Emir Mustafic, Ivan Kasljevic och Mohammed Salman. Alla tre har en bakgrund från stora industri- och läkemedelsföretag, både som anställda och som egna konsulter. Oftast har projekten de jobbat med varit inriktade på produktionsteknik.

– Som exempel jobbar jag just nu med att sätta upp en helt ny produktionslina på Scania i Södertälje, säger Ivan.

Bakgrunden skapade ett extra driv

Men låt oss backa till var det hela började: i lilla Vagnhärad söder om Södertälje. Där växte Emir och Ivan upp, två killar med bosniskt ursprung vars föräldrar flytt krigen under 1990-talet.

Sedermera pluggade de ingenjörsprogrammet tillsammans vid Mälardalens universitet. Där mötte de Mohammed som växte upp i Flen med bakgrund från Irak och som de nu knutit till bolaget.

Emir beskriver att erfarenheten av att ha ett ursprung från ett annat land kombinerat med att växa upp ett litet samhälle skapar ett särskilt driv.

– Självklart har ursprunget betydelse. Med vår bakgrund måste man prestera lite hårdare och överbevisa, säger han.

Mål att dubbla verksamheten under 2023

De tre grundarna har offensiva planer för året. Nyligen gjorde de sin första anställning och målet är att dubbla verksamheten under 2023. Trots hotande lågkonjunktur ser de en stor efterfrågan på teknisk kompetens hos storföretagen.

– Vi hoppas att vi kommer att ha tre anställda vid utgången av året.

När det gäller nyanställningar siktar Custodia på mångfald, ett av de kärnvärden som de vill bygga bolaget på.

– Hos oss är det en merit att kunna svenska men inget krav. Vi vill ha en mix av människor med olika bakgrund. Vår erfarenhet av att ha varit ute och jobbat hos våra kunder och deras väldigt internationella miljöer är att fler erfarenheter stärker grupper och gör dem starkare, säger Ivan.

“Kvitto på att vi är seriösa”

Emir och Ivan berättar att det finns flera anledningar till att de som nystartat bolag blev medlemmar i Teknikföretagen. En är att de vill att Custodia ska kunna erbjuda det som större arbetsgivare kan erbjuda när det gäller koll på avtal och lagkrav.

– Eftersom vi är ganska nya i arbetslivet vet vi vad anställda letar efter hos en arbetsgivare – och vi vill kunna matcha det och krydda med förmåner, säger Ivan.

Ett annat skäl handlar om att “göra rätt”.

– Vi vill vara korrekta och fair. Det är en nyckel både för oss och för våra anställda. Vi märker också att vi har fått bra respons från kandidater på att vi är seriösa, säger Emir.

Custodia i korthet

Grundades: 2022

Antal anställda: 4, varav 3 delägare

Inriktning: Teknikkonsulter med inriktning på produktionsteknik.

Mål 2023: dubbla bolagets storlek.

 


Senaste artiklarna om medlemsföretag