Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English
Medlemsföretag 28 nov. 2018

Serendipity Communications ny medlem

Serendipity Communications grundades för fem år sedan. De hade identifierat ett behov av en arena där framstående entreprenörer kan mötas, tillsammans med representanter för industrin, investerare och politiker för att bredda sitt kontaktnät, utbyta erfarenheter, skapa samarbeten och i förlängningen göra affärer. Nu är Serendipity Communications medlemmar i Teknikföretagen.

Omid Ekhlasi, vd för Serendipity Communications.
Omid Ekhlasi, vd för Serendipity Communications.

- Vi har sneglat på Teknikföretagen i många år. De representerar både små och stora aktörer, och har därmed förståelse för hela vår verksamhet och resa, vilket känns väldigt intressant, säger Omid Ekhlasi, vd för Serendipity Communications.

I dag har Techarenan vuxit från ett hundratal besökare till över 8 000. Ett 50-tal start up- och tillväxtbolag väljs in varje år och arenan har knutit till sig ministrar, superentreprenörer och industriledare.

- Vi bedriver Techarenan med en långsiktig vision. Tillsammans med våra partners ska det bli en väletablerad arena som skapar värde för företagen, berättar Omid Ekhlasi.

Andra delen av Serendipity Communications verksamhet är venture-delen där fokus ligger på att bygga teknikbolag.

- När man som vi befinner sig i en entreprenöriell kontext så skapas en förståelse för hur man kan bygga bolag, vilka teknikområden som efterfrågas just nu och vilka komponenter som därmed behövs i ett växande företag, säger Omid Ekhlasi.

Ibland handlar det om att bygga ett bolag utifrån en stark affärsidé, ibland går Serendipity Communications in i ett befintligt bolag och blir ett stöd i tillväxten genom, affärsutveckling och positionering för att få ut en produkt på marknaden.

Medlemskapet i Teknikföretagen förväntas ge stöd i många för Serendipity Communications viktiga frågor, till exempel kompetensförsörjning och rådgivning.

- Att bli medlem känns som rätt steg att ta just nu. Ju mer vi växer som företag, desto mer komplexa frågor står vi inför. Teknikföretagen är en progressiv organisation som företräder en viktig målgrupp, en del av den svenska industrin som är väldigt betydelsefull.