Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Hexatronic: ”Kollektivavtal är en hygienfaktor”

Under våren 2017 bildades Hexatronic Network Solutions – genom en fusion av tre telekomföretag. Ett medlemskap i Teknikföretagen var en hygienfaktor.

Magnus Angermund, vd för Hexatronic Network Solutions. Magnus Angermund, vd för Hexatronic Network Solutions.

Medlemsföretag
17 okt. 2017
Sakområde:

Hexatronic Network Solutions är ny medlem hos Teknikföretagen. De sökte ett kollektivavtal anpassat efter teknikbranschen de verkar i.

– För oss är det lite av en hygienfaktor att ha ett kollektivavtal. Vi vill vara ett företag som erbjuder schyssta villkor och Teknikföretagens avtal matchar vår verksamhet bäst, säger Magnus Angermund, vd för Hexatronic Network Solutions.

Marknad som växer

Hexatronic Network Solutions bildades 2017 genom en fusion av tre telekombolag: The Blue Shift, Memoteknik AB och Hexatronic Elektronik & Data AB. Företaget fokuserar på fiberoptik och storsäljarna är produkter som kopplar ihop fiberlänkar för fungerande kommunikation. Bland kunderna finns kommuner, installationsbolag och telekomindustrier.

– Det här är en stor tillväxtmarknad och vi ser en stabil tillväxt i branschen i cirka tio år framåt. Vi är absolut inte fria från konkurrens, men potentialen för mer tillväxt finns, säger Magnus Angermund.

Liten och effektiv organisation

På kontoren i Göteborg, Stockholm och Skellefteå arbetar framför allt tekniker, inköpare och säljare. Sammanlagt 16 medarbetare.

– Vi är få personer men har en relativt hög omsättning per medarbetare, och värdesätter en liten och effektiv organisation. Vi ligger nära våra kunder för att förstå hur vi kan hjälpa dem att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga.

Ett slimmat team innebär att det inte finns någon internt som är specialiserad på fack- eller arbetsgivarfrågor.

– Därför tycker vi att det är bra att vara med i Teknikföretagen så att vi har någon att hålla i och vända oss till om sådana frågor uppkommer, säger Magnus Angermund.

Det här är Hexatronic Network Solutions

  • Grundades 2017 genom sammanslagning av The Blue Shift, Memoteknik AB och Hexatronic Elektronik & Data AB.
  • Finns i Göteborg, Stockholm och Skellefteå med sammanlagt 16 medarbetare.
  • Har fyra affärsområdena: Fiber Optics, Connecting Hardware, Active Network och Industry.
  • Ingår i internationella koncernen Hexatronic Group.

Senaste artiklarna om medlemsföretag