Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Den 22 februari genomförs en omfattande uppdatering av teknikföretagen.se. Sidan kan därför tillfälligt ligga nere under delar av förmiddagen.

Medlemsföretag 03 aug. 2018

Hemligheten bakom åtta år av expansion - iETV berättar

Utmaningarna är många för ett växande företag på en liten ort, men iETV har hittat ett vinnande koncept.

Krister Karlsson, vd för iETV.
Krister Karlsson, vd för iETV.

Medlemsföretaget iETV erbjuder tjänster inom kraftförsörjning till järnväg, vattenkraft och industri – med kompetens inom automation, fjärrstyrning, programmering och produktion av styrsystem och elskåp. Företaget, med 35 anställda i Gällstad i Ulricehamns kommun, har varit inne i ett expansivt skede de senaste åtta åren.

– Vi växer organiskt, tar marknadsandelar och får nya spännande projekt hela tiden. Framgångarna är ett resultat av hårt arbete och att aldrig tumma på kvaliteten. Vi har inga säljare utan förlitar oss på vårt goda rykte, säger Krister Karlsson, vd för iETV.

All kompetens under samma tak

En anledning till att företaget fortsätter att växa är en ökad efterfrågan från vattenkraftnäringen. Och ett ständigt behov från järnvägen.

– Inom järnvägen i Sverige fattas det underhåll på utrustningen. Därför kommer det att finnas ett uppdämt behov av service och nya styrningar i framtiden, säger Krister Karlsson.

Något som skiljer iETV från konkurrenterna är att alla professioner finns samlade under samma tak. Ingen arbetsuppgift läggs ut på externa parter. 

– Vi sköter hela processen själva, för att kunna bibehålla kvalitet och styrförmåga i projekten.

En utmaning att växa

Tillväxten är förstås positiv för iETV, men att vara ett växande företag på en liten ort har sina utmaningar.

– Det kan vara svårt med rekrytering, eftersom vi sitter ute på landet och inte i centrala Stockholm. Därför har vi ett tätt samarbete med högstadie- och gymnasieskolor för att hitta framtida medarbetare. Vi jobbar också mycket med internutbildning, säger Krister Karlsson.

Företaget hoppas på att fortsätta växa och följer det gamla mottot ”gräv där du står”.

– Vi tittar på sådant som är närbesläktat med det vi gör i dag för att hitta nya marknadsandelar. Man kan inte luta sig tillbaka i kontorsstolen och tänka att ”nu är vi bäst på det här”, för då är det något annat företag som springer om.

Tillväxten var anledningen till att ett medlemskap i Teknikföretagen blev aktuellt.

– När man är ett expansivt företag hamnar HR- och medarbetarfrågor i fokus. Vi behövde en spelare vi kunde vända oss till med frågor som vi själva inte har hundraprocentig koll på, och då var Teknikföretagen ett bra alternativ, säger Krister Karlsson.

Det här är iETV

  • Grundades 1985.
  • Erbjuder tjänster inom kraftförsörjning till järnväg, vattenkraft och industri.
  • Bland kunderna finns privata företag, kommuner, statliga verk och myndigheter.
  • Lokaliserat i Gällstad, Ulricehamns kommun, med 35 anställda.
  • Omsättning: 76 miljoner kronor (2017).