Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Den 22 februari genomförs en omfattande uppdatering av teknikföretagen.se. Sidan kan därför tillfälligt ligga nere under delar av förmiddagen.

Medlemsföretag 15 mars 2019

Chargestorm: Global batteriladdning från Dalarna

Skandinaviens största producent och utvecklare av laddstationer och system för elbilsladdning ansluter sig till Teknikföretagen. Nu blir de medlem nummer 4 000.

Pressbilder från Chargestorm.
Pressbilder från Chargestorm.

Chargestorm startades för 10 år sedan av entreprenören Patrik Lindergren. Han såg tidigt potentialen i en marknad för elbilsladdning, trots att det då knappt rullade några elbilar på de svenska vägarna.

2018 blev ett stort steg i företagets utveckling när CTEK, som utvecklar batteriladdare, köpte upp Chargestorm.

Framtiden för elektrifiering

Eva Martinsson är HR-chef på Chargestorm och CTEK. Hon berättar att Chargestorm i dag har 25 anställda och har en plan att utöka med cirka 10 medarbetare under 2019.

– Alla siffror pekar på att den här branschen kommer att växa. Men även om det är så att elbilar ökar så har vi fortfarande vanliga startbatterier i el- och hybridbilar som också behöver underhållas med hjälp av CTEKs traditionella batteriladdare. Därför känner vi att vi har positionerat oss väl inför framtiden, säger Eva Martinsson.

Global batteriladdning från Dalarna

Chargestorms ägare CTEK grundades 1997 i byn Vikmanshyttan i Dalarna och var ett resultat av ett utvecklingsuppdrag från Creator. I dag är företaget globalt med 150 anställda och omsätter 580 miljoner.

– CTEK jobbar med batteriladdare och tillbehör för oss vanliga konsumenter, men vi har också kunder inom fordonsindustrin där vi är en partner för såväl inbyggda laddsystem som leverantör av laddare som märks med kundens egna varumärken, säger Eva Martinsson.

Medlemskap i Teknikföretagen

Eva Martinsson berättar att hon som arbetsgivare får en fantastisk service och uppskattar de regionala träffar Teknikföretagen anordnar. CTEK har varit medlem i Teknikföretagen sedan starten, så när Chargestorm kom in i deras organisation blev de medlem nummer 4 000 i Teknikföretagen.

Björn Widlert är chef på medlemsenheten för Teknikföretagen och tycker det är glädjande att allt fler företag väljer att bli medlemmar hos dem.

– Chargestorm är ett bra exempel på innovativ och modern svensk teknikindustri med såväl design, utveckling och produktion i Sverige. Vi arbetar dagligen med att alla våra medlemsföretag ska ha förutsättningarna för att kunna driva verksamhet i Sverige framgångsrikt, säger Björn Widlert.