Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

”Lösningar i fokus när Teknikföretagen livesänder firande”

Lösningarna står i fokus när Teknikföretagen firar 125 år med en rad tv-sändningar om branschens framtid. – Vägen mot ett hållbart samhälle står och faller med industriutvecklingen, säger journalisten Marianne Rundström som ska leda tittarna genom de sex avsnitten.

I det avslutande avsnittet den 4 maj möter Teknikföretagens vd Klas Wåhlberg vice statsminister Per Bolund (MP) och oppositionsledaren Ulf Kristersson (M). I det avslutande avsnittet den 4 maj möter Teknikföretagens vd Klas Wåhlberg vice statsminister Per Bolund (MP) och oppositionsledaren Ulf Kristersson (M).

Nyhet
26 mars 2021
Sakområde:

Svensk industri genomgår en historisk omvandling med elektrifiering, digitalisering och globalisering bland de nya begrepp man har att förhålla sig till. Med 125 års erfarenhet vill Teknikföretagen sätta strålkastarljuset på nya lösningar, och under våren utmynnar firandet som pågår på nätet i sex fullmatade tv-program som sänds på webben.

– Vi står inför stora utmaningar socialt, ekonomiskt och när det gäller klimat och miljö. Hållbarheten är central för att lyckas och vår framåtlutade industri pekar på vägen framåt, säger Teknikföretagens vd Klas Wåhlberg

Han kommer att medverka i det avslutande avsnittet den 4 maj, då vice statsminister Per Bolund (MP) debatterar politikens roll med Ulf Kristersson (M).

De sex avsnitten kommer att fokusera på centrala hållbarhetsutmaningar, från kompetensförsörjning för att klara industrins omställning till konkurrenskraften i svensk produktion. Bland gästerna finns företagsledare, forskare och beslutsfattare.

Varje avsnitt lyfter också goda exempel på hur företagen själva skapar lösningar på olika hållbarhetsfrågor.

Svensk industri i framkant

De sex avsnitten - med premiär 31 mars - kommer att ledas av den erfarna journalisten Marianne Rundström.

– Vi kommer att besöka små och stora företag över hela landet och prata med mängder av människor – industriledare, anställda, experter och politiker. Jag hoppas att vi ska kunna ta med publiken på en resa som visar på utmaningar som väntar och hur man skapat konkreta lösningar för en hållbar framtid, säger hon.

– Just omfattningen gör det extra intressant och innebär stora möjligheter att faktiskt kunna ge en heltäckande bild av Teknikföretagens utveckling och framtid. Vägen mot ett hållbart samhälle står och faller med industriutvecklingen.

– I Sverige är vi ”early adopters” och tar snabbt till oss ny teknik, globalt finns det många som tittar på oss för att fånga upp lösningar på nya krav, konstaterar Teknikföretagens Klas Wåhlberg.

Programmen sänds kl 16.00 på www.teknikforetagen.se/live följande datum:

  • 31 mars ”Kampen om kompetensen”
  • 7 april  ”Svensk produktion i nytt ljus!”
  • 14 april  ”Spänningen stiger! - Hur löser vi el-utmaningen?”
  • 21 april  ”Smart industri skapar nya vinnare!”
  • 28 april  ”Forskning + företag = framgång!”
  • 4  maj  ”Vi skapar lösningarna!” Debatt mellan Per Bolund (MP) och Ulf Kristersson (M)

Sändningarna kan också ses och kommenteras på LinkedIn, YouTube och Twitter.