Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Nyhet 04 dec. 2020

Förlängning av centrala avtal om korttidsarbete på tjänstemannaområdet

Teknikarbetsgivarna respektive Tekniktjänstearbetsgivarna har sedan tidigare träffat centrala avtal med Unionen och Sveriges Ingenjörer om korttidsarbete. Dessa avtal var tidsbegränsade till och med den 31 december 2020. Parterna är nu överens om att förlänga giltighetstiden för de centrala avtalen om korttidsarbete till och med den 30 juni 2021.

För medlemsföretagen innebär detta att det nu är möjligt att träffa lokala överenskommelser om korttidsarbete med lokala tjänstemannaorganisationer för Unionen och Sveriges Ingenjörer (det vill säga klubb eller, om sådan inte finns på företaget, regional organisation) för tiden efter den 31 december 2020 och som längst till och med den 30 juni 2021. Redan existerande överenskommelser kan även förlängas till att gälla i tiden efter den 31 december 2020. Medlemsföretag kan med stöd av sådana lokala överenskommelser tillämpa korttidsarbete i tiden efter den 31 december 2020.

Ladda ner

Mer på Teknikföretagen /Korttidsarbete med statligt stöd/

Ladda ner avtalen i sin helhet i Arbetsgivarguiden

 

För mer information om korttidsarbete

Mer på Teknikföretagen /Korttidsarbete med statligt stöd/

Arbetsgivarguiden: Korttidsarbete med statligt stöd


Du behöver vara inloggad för att ta del av informationen i Arbetsgivarguiden. Klicka här för att logga in eller för att skapa ett konto.