Almedalen 2024 Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English
Rådgivare i arbetsgivarfrågor till Teknikföretagen i Stockholm

Vill du bli en av Teknikföretagens rådgivare? Vi söker dig som vill förse våra medlemsföretag med kvalificerad rådgivning inom områdena arbetsrätt och arbetsmiljö.

Jobba hos oss

Teknikföretagens 4500 medlemsföretag står för en tredjedel av Sveriges export och över en miljon arbetstillfällen. Vår uppgift är att stärka våra medlemmars konkurrenskraft och driva den hållbara utvecklingen framåt. Tillsammans med företag över hela landet formar vi teknikbranschens framtid – för vi är tekniksverige.

Att arbeta på Teknikföretagen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid vid vårt kontor vid Östermalmstorg i Stockholm. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner, egen träningslokal och lunchrestaurang i huset.

Om rollen

Som Rådgivare kommer du arbeta tillsammans med dina kollegor i regionen för att se till att våra medlemsföretag får bästa tänkbara arbetsgivarservice. Vi erbjuder dig ett mycket självständigt, omväxlande och utvecklande arbete i en kunskapsorganisation. Bredden på frågeställningarna är stor och du ställs ständigt inför nya utmaningar och möjligheter till lärande.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med att:

 • ge råd till medlemsföretagen i arbetsrättsliga frågor,
 • ge råd till medlemsföretag i arbetsmiljöfrågor,
 • delta i förhandlingar,
 • hjälpa medlemsföretagen att praktiskt tillämpa och tolka lagar och kollektivavtal,
 • värva nya medlemsföretag,
 • bemanna vår arbetsgivarjour,
 • hålla utbildningar inom arbetsrätt och arbetsmiljö.

Ditt uppdrag blir således att arbeta med kvalificerade arbetsgivar- och branschfrågor för Teknikföretagens medlemsföretag. Det kan handla om allt ifrån rådgivning om arbetsbrist, till arbetstidsavtal och löneberäkningar. Du kommer självständigt medverka i förhandlingar, leda våra arbetsgivarnätverk, hålla utbildningar samt värva nya medlemsföretag, självständigt eller tillsammans med vår medlemsvärvare.

Resor ingår i tjänsten och som rådgivare har du en tjänstebil, körkort är därför ett krav.

Vem är du?

Vi söker dig som är lyhörd, duktig på att interagera med andra människor och bra på att skapa förtroende. Du trivs i förhandlingsrollen och har ett tydligt arbetsgivarperspektiv samt hög integritet. Du ser vikten av professionell rådgivning parallellt med en förmåga att agera lösningsorienterat. Du är intresserad av och vill kontinuerligt utvecklas inom arbetsrättsområdet. Du känner ett engagemang och intresse för teknik och tillverkningsindustrin. 

Vidare ser vi att du har:

 • relevant högskoleutbildning (personal, teknik eller arbetsrätt),
 • flerårig erfarenhet av en roll inom HR, Comp & Ben eller annan roll inom tech, teknik- eller tillverkningsindustrin där fackliga förhandlingar och arbetsrättsliga frågor varit en självklar del av ditt uppdrag,
 • goda kunskaper och gedigen erfarenhet av arbetsrätt och arbetsmiljö,
 • goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift,
 • intresse och god kunskap av att arbeta i digitala system och kommunikationsverktyg.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid vid vårt kontor i centrala Stockholm.

Låter det intressant?

Vid frågor är du välkommen att kontakta: Christer Lundin, Regionchef Region Mitt på telefon 019-195727 eller christer.lundin@teknikforetagen.se

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 2 september 2024, skicka in din ansökan via mail till christer.lundin@teknikforetagen.se

Urval och intervjuer sker löpande så vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi har gjort våra medieval och vill därför inte bli kontaktade av sälj/rekryteringsföretag.