Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

Motförslag från Teknikföretagen inför avtalsförhandlingarna

Pressmeddelande 21 dec. 2022

Teknikföretagen bemöter Facken inom industrins krav inför de kommande avtalsförhandlingarna med ett motförslag. Förslaget innebär löneökningar om 2,0 procent samt ett engångsbelopp om 3 000 kronor i ett 12-månaders avtal.

Nya löneavtal från och med den 1 april 2023 ska förhandlas fram i ett svårt ekonomiskt läge där förutsättningar framåt är mycket svårbedömda.

– I förhandlingarna vill vi adressera det allvarliga ekonomiska läget. Det tycker vi inte att fackens krav gör. Därför lägger vi ett motförslag för första gången i den här speciella situationen, det har inte skett tidigare i Industriavtalets historia, säger Teknikföretagens förhandlingschef, Tomas Undin.

Facken inom industrin har lagt fram krav som enligt Teknikföretagens beräkningar landar mellan 4,4 – 5,2 procent. Det är det högsta kravet som facken ställt på 25 år.

– Det finns mycket att vinna på att vi inte hamnar i en lång period med hög inflation, säger Tomas Undin.

Se gärna den inspelade pressträffen där Teknikföretagens krav inför avtalsrörelsen 2023 presenteras av vd, Klas Wåhlberg, förhandlingschef Tomas Undin samt biträdande förhandlingschef Anna Nordin. —> Länk

—> Mer information om avtalsförhandlingarna hittar du här

Presskontakt


Per Braconier Presschef