Kontakta oss Kurser och seminarier Pressrum In English
PDF {{contracts[0].selectedFile.size}}

NLS 10

Ny
Gratis

Allmänna leveransbestämmelser för leveranser av mängdvaror av standardkaraktär såsom mekaniska, elektriska och elektroniska komponenter, skruv och spik inom och mellan Danmark, Finland, Norge och Sverige.

Produktleveranser
Ladda ner Ladda ner

Observera! För detta avtal liksom övriga avtal som är betecknade som ”Gratis” gäller följande generella användningsrätt: Det går bra att länka till NL 17, NLM 19 och NLS 19 och NLS 19E liksom att skriva ut dem. Det gäller även äldre här publicerade versioner. Däremot är det inte tillåtet att publicera villkoren på egen webbplats eller göra dem tillgängliga på internt nätverk. För dem som abonnerar på Standardavtal Premium gäller förstås abonnemangsvillkorens mer omfattande användningsrätt.

Bestämmelsen är närmast avsedd för lagerhållna varor som är så pass standardiserade att mer eller mindre identiska varor tillhandahålls av flera leverantörer. Bestämmelsen är mindre omfattande än NL 09 och innehåller exempelvis inga bestämmelser om ritningar och beskrivningar samt leveransprov. Ansvarsreglerna är enklare och ger möjlighet för köparen att snabbare komma loss från avtalet om leveransen skulle vara försenad eller behäftad med fel.

Språk: svenska och engelska