Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English
Pressmeddelande 10 aug. 2020

Tusentals nya industrijobb med sänkta marginalskatter - webbinarium

Fler än 93 000 personer har varslats om uppsägning sedan i mars, i spåren av Coronapandemin. Arbetsförmedlingen spår att arbetslösheten fortsätter öka till 11 procent, från dagens drygt 9 procent. Vi talar alltså om en uppgång med 230 000 arbetslösa till nära 600 000 personer 2021, jämfört med läget innan krisen.

All kreativitet som syftar till att få fart på ekonomin och stimulera tillväxten av nya varaktiga jobb är hårt efterfrågad. Vad som ännu inte lyfts i debatten är hur mycket marginalskatterna betyder för sysselsättningen i bred bemärkelse. 

Bara i industrin så skulle en sänkt marginalskatt kunna skapa tusentals nya jobb. Detta är fokus i en ny rapport som Teknikföretagen lanserar och som tagits fram i samarbete med ekonomer på Svenskt Näringsliv. Rapporten presenteras på ett webbinarium.

Från Teknikföretagen medverkar chefekonomen Mats Kinnwall och ekonomen Lena Hagman. Från Svensk Näringsliv nationalekonomen Johan LidefeltÅsa-Pia Järliden Bergström, ekonom på LO, Susanne Spector, senioranalytiker på Nordea, Tobias Wikström, ledarskribent på Dagens Industri och Stig-Björn Ljunggren, politisk chefredaktör på Sydöstran, analyserar, kommenterar och diskuterar rapporten.

 

Tid: fredag 14 augusti kl. 10:00 – 11:15

Plats: www.teknikforetagen.se

Presskontakt

Anna Weihe Presschef