Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Pressmeddelande 22 feb. 2023

Pressinbjudan: Tillväxtbroms i spåren av höjda räntor

Pressinbjudan till Industriekonomernas konjunkturprognos för 2023–2024. Tisdag den 7 mars klockan 09.00 i lokalen Stallet 2 i Svenskt Näringslivs lokaler, Storgatan 19, Stockholm. Frukost från klockan 08.30.

Hur stor blir tillväxten i Sverige och globalt? Hur påverkas den svenska ekonomin och den svenska industrin? Vilka kommer att vara de ledande trenderna för den ekonomiska utvecklingen framöver?

Den globala ekonomin har visat tämligen stor motståndskraft mot inverkan av exceptionella världshändelser under 2022, med Rysslands aggressiva anfallskrig mot Ukraina och dess följdverkningar som den naturligtvis mest avgörande händelsen.

Framöver är bilden annorlunda och bromsen väntas slå till hårdare under 2023–2024. Tillväxten kommer inte under dessa år att orka ta igen gapet till den tillväxtbana som gällde innan pandemin. Bakom det ligger bland annat fördröjande effekter av centralbankernas räntehöjningar på bred front.

På plats finns Industriekonomernas Bengt Lindqvist och Mats Kinnwall för att redogöra för den ekonomiska utvecklingen. Det kommer att finnas utrymme för frågor under presskonferensen, samt möjlighet till enskilda intervjuer efteråt.

Hjärtligt välkommen!

Industriekonomerna utgörs av Teknikföretagens och Industriarbetsgivarnas ekonomer.

Anmälan till: per.braconier@teknikforetagen.se, 070-534 51 66

Presskontakt

Per Braconier Presschef