Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English
Pressmeddelande 23 nov. 2020

Pressinbjudan: Industrins reformagenda – så får industrin fart på tillväxten

Den globala ekonomin genomgår just nu den allvarligaste krisen sedan andra världskriget. Industrin är motorn i svensk ekonomi, samtidigt som den intar en nyckelposition i kilmatomställningen. Hur får vi fart på tillväxten inom industrin så att omställningen kan bli verklighet?

Välkommen till ett digitalt seminarium onsdagen den 25 november, kl. 11.00–12.00 där ledande politiker och näringslivsexperter diskuterar vad som behöver göras för att långsiktigt stärka Sverige som industrination. På seminariet presenterar 14 industriorganisationer en reformagenda. Den innehåller tolv reformområden och målet är att Sverige senast år 2025 ska rankas som ett av världens fem främsta konkurrenskraftiga länder.

Medverkande

Ibrahim Baylan, näringsminister

Ulf Kristersson, partiledare Moderaterna

Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall

Leif Johansson, styrelseordförande AstraZeneca

Annika Winsth, chefsekonom Nordea

Maria Sunér Fleming, vd SveMin

Klas Wåhlberg, vd Teknikföretagen

Det första exemplaret av industrins reformagenda överlämnas till näringsminister Ibrahim Baylan. Seminariet modereras av Emma Härdmark.

Bakom reformagendan står Byggmaterialindustrierna, Grafiska Företagen, Gröna arbetsgivare, IKEM – Innovations- och Kemiindustrierna i Sverige, Industriarbetsgivarna, Jernkontoret, Livsmedelsföretagen, SBMI – Sveriges bergmaterialindustri, Skogsindustrierna, Svemin, Teknikföretagen, TEKO Sveriges Textil- och Modeföretag, TMF – Trä- och Möbelföretagen samt Återvinningsindustrierna.

Seminariet sänds digitalt i Zoom. Anmälan för att få en deltagarlänk.

För ytterligare information:

Per Braconier, presschef Teknikföretagen

Mobil: 070-534 51 66

E-post: per.braconier@teknikforetagen.se

 

Marina Lähteenmaa, kommunikationschef Industriarbetsgivarna

Mobil: 072-247 50 33

E-post: marina.lahteenmaa@industriarbetsgivarna.se