Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English
Nyhet 26 maj 2023

Teknikföretagen in i regeringens Digitaliseringsråd

Regeringen har idag beslutat att omforma det nationella digitaliseringsrådet, en rådgivande grupp under digitaliseringsminister Erik Slottner. En nyhet är att Teknikföretagen välkomnas in i rådet.

Foto: Viktor Fremling
Foto: Viktor Fremling

För att hjälpa och stödja regeringen i arbetet med digitaliseringspolitiken finns sedan 2017 en rådgivande grupp kallad Digitaliseringsrådet. Syftet med gruppen är att den ska bidra till en bättre samordning och ett effektivt genomförande av regeringens politik på området.. Regeringen har idag fattat beslut om en nystart för rådet och har i samband med det också beslutat att välkomna Teknikföretagen in i rådet. Teknikföretagen kommer representeras av Maria Rosendahl, näringspolitisk chef.

-  Som företrädare för svensk industri välkomnar vi att regeringen tar ett omtag kring Digitaliseringsrådet. Digitalisering är en kärnfråga för våra medlemmar och för svensk industris konkurrenskraft. Det är därför väldigt glädjande att vi nu får möjlighet att bidra till utformningen av digitaliseringspolitiken. Jag ser fram emot att ingå i rådet och bidra med industrins viktiga perspektiv på frågorna, säger Maria Rosendahl i en kommentar.

 

Mer på Internet https://regeringen.se/pressmeddelanden/2023/05/en-nystart-for-digitaliseringsradet/

En nystart för Digitaliseringsrådet